Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Μοναδικό θέαμα στη Λεμεσό! Πάγωσε ο καταρράκτης και τα νερά έγιναν κρύσταλλοι



Ένας από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες της Κύπρου, στο μονοπάτι των Καληδονίων, έχει παγώσει δημιουργώντας μαγική εικόνα από κάθετους κρυστάλλους κατά μήκος του βράχου. 



Το μονοπάτι χαρίζει υπέροχες εικόνες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, χάριν στη φυσική ομορφιά του, αλλά αυτό το θέαμα είναι αρκετά σπάνιο.

Η ονομασία του καταρράκτη των Καληδονιών προήλθε από τους Άγγλους (και μάλιστα τους Σκωτσέζους) μετά την εξαγορά του νησιού από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1878. Το τοπίο στην περιοχή φαίνεται ότι τους έφερε στο μυαλό τη φύση της ιδιαίτερης πατρίδας τους και αποφάσισαν να  δώσουν στον καταρράκτη το όνομα της Αρχαίας Σκωτίας, δηλαδή της Καληδονίας.


Ο καταρράκτης είναι από τους πιο ψηλούς που έχουμε στην Κύπρο. Το νερό του καταρράκτη πέφτει κάθετα από ύψος 12 μέτρων. Πέρα από το μονοπάτι της φύσης που οδηγεί σε αυτό, το οποίο έχει αρκετή κλίση, υπάρχει και δρόμος για να φτάσει στο σημείο κανείς με αυτοκίνητο. 

Πάντως, η βόλτα στο χιονισμένο ή έστω απλώς στο χειμωνιάτικο μονοπάτι των Καληδονίων είναι πολύ ξεχωριστή, αφού η εικόνα αλλάζει δραματικά από το καλοκαίρι.