Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Λευκωσία: Ανακοίνωση για το δημοψήφισμα



Ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για την πολιτική που θα ακολουθήσει η Άγκυρα στο Κυπριακό εμφανίζονται εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου στη Λευκωσία.

«Εμείς επιθυμούμε να επικρατήσει ομαλότητα στην Τουρκία, ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις που πρέπει, για το Κυπριακό», δήλωσε απόψε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ενδιαφέρει, όχι μόνο την Κύπρο, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Υπάρχει, είπε, «ένα επίπεδο ανησυχίας, αφού σε κάθε περίπτωση η Τουρκία από αύριο θα είναι μια διαφορετική χώρα». Σε δήλωση στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε ότι είναι πρόωρο να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού με ανάρτηση του στο Twitter επεσήμανε: «Και τώρα Κυπριακό. Να δούμε τις κινήσεις της τουρκικής πλευράς, να τις αξιολογήσουμε σοβαρά και να προχωρήσουμε συλλογικά» γράφει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Σχεδόν στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η παρέμβαση του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Εθνικό Συμβούλιο άμεσα. Ακόμα πιο επιβεβλημένη η ολική αξιολόγηση της κατάστασης στην Τουρκία και η εφαρμογή νέας στρατηγικής έναντί της».