Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Κύπρος: Χωρίς συμφωνία για την ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού



Αν δεν υπάρξει συμφωνία για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Πρόσθεσε ότι το κοινό έγγραφο που θα ετοιμαστεί πριν από τη διάσκεψη της Γενεύης έχει ως εκ τούτου τεράστια σημασία.

Ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι η προσπάθεια να ικανοποιηθούν οι ανησυχίες της μιας πλευράς δεν πρέπει να γίνεται σε βάρος των ανησυχιών της άλλης και αυτό πρέπει να το κατανοήσει και η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία.

Ο ηγέτης του ΑΚΕΛ είπε επίσης ότι η επόμενη συνάντηση στη Γενεύη θα είναι κρίσιμη και καθοριστική και πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ θα στηρίξει τη διαδικασία.
Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για επιτυχία της διάσκεψης, προειδοποιώντας ότι ενδεχόμενη αποτυχία θα συσσωρεύσει πολλά αρνητικά.

Το θέμα της ασφάλειας συζήτησε στον ΟΗΕ ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ    

Το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων ήταν στο επίκεντρο συνάντησης του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον βοηθό γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, για Πολιτικές Υποθέσεις, Τζέφρι Φέλτμαν, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι το ίδιο θέμα ήταν στο επίκεντρο των χωριστών συναντήσεων του προέδρου του ΔΗΣΥ στη Νέα Υόρκη, με τους μόνιμους αντιπροσώπους των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας.