Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κύπρος: Ελικόπτερα και βατραχάνθρωποι σε συναγερμό για τον εντοπισμό ψαροντουφεκά



Από χθες το βράδυ ψάχνουν τον 31χρονο δύτη Ανδρέα Γιάγου όπου τα ίχνη του χάθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Πάφου, όπου ψάρευε με ψαροντούφεκο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπισθεί ο Γιάγκου οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών 2 και έξι ετων, και εικάζεται ότι ίσως έχει παγιδευτεί στο βυθό της θάλασσας.

Στις έρευνες λαμβάνουν μέρος και ψαράδες της περιοχής ενώ έχει εντοπιστεί το ψαροντούφεκο η σημαδούρα ασφαλείας και τα πέδιλα του δύτη τα οποία ξεβράστηκαν στην ακτή.

Ο Ηρακλής Ευριπίδου, εθελοντής που συμμετείχε στις έρευνες και φίλος του αγνοούμενου δύτη, ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως είχε δει το σήμα που χρησιμοποιούσε ο 31χρονος και μετά την πληροφορία για την εξαφάνισή του ενημέρωσε την Αστυνομία για την περιοχή που τον είδε τελευταία φορά. Με βάση οδηγίες, σημείωσε, οι εθελοντές δύτες ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί έρευνες από τα ρηχά νερά προς τα βαθιά.

Σε σχέση με την ανεύρεση ενός ψαροντούφεκου μαζί με την πνευστή σημαδούρα ασφαλείας, ο κ. Ευριπίδου είπε ότι αυτό ήταν το εφεδρικό που είχε στην κατοχή του ο 31χρονος και όχι εκείνο που κρατούσε στο χέρι του.

Ο κ. Ευριπίδου ρωτηθείς σε πόσα μέτρα βάθος φέρεται να ψάρευε ο 31χρονος, ανέφερε πως το σχοινί που χρησιμοποιούσε και είχε πάνω στη σημαδούρα ήταν 19 μέτρα που σημαίνει ότι αυτός ψάρευε από τα 0 έως τα 19 μέτρα βάθος.