Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εξαντλείται η υπομονή Αναστασιάδη - "Ο Ακιντζί να σταματήσει τις προφάσεις"



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ζητά από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να πάψει να βρίσκει συνεχώς προφάσεις, αν πραγματικά θέλει λύση στο Τουρκοκυπριακό.

Ερωτηθείς, προσερχόμενος σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Πολιτισμού και του ΔΗΣΥ, στο ΘΟΚ, για τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του κ. Ακιντζί, οι οποίοι τον κάλεσαν "να διορθώσει το λάθος της Βουλής", και επέμειναν στις εγγυήσεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε: «Eύχομαι ο κ. Ακιντζί να έχει την ανάλογη τόλμη επιτέλους να καλέσει τα κόμματα που υποστηρίζουν είτε την απόσχιση είτε το ψευδοκράτος και γενικότερα τις απαράδεκτες θέσεις που προβάλλουν, να μπορέσει επιτέλους να δημιουργήσει ένα κλίμα που να εμπνέει εμπιστοσύνη και στην ελληνοκυπριακή πλευρά".

 

«Η υπομονή έχει όρια και οφείλει να κατανοήσει ένα: εγώ την Πέμπτη θα είμαι εκεί. Εάν εννοεί και επιθυμεί τη λύση του κυπριακού προβλήματος, να αφήσει τις προφάσεις. Στην κυπριακή παροιμία, και ελπίζω να υπάρχει αντίστοιχη και στην τουρκοκυπριακή γλώσσα, ‘απόν θέλει να πάει στον μύλον, πέντε μέρες κοσσινίζει’», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σημείωσε πως "για ένα ασήμαντο, ελάχιστο γεγονός θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των διαπραγματεύσεων που διακόπτεται ο διάλογος και εγωιστικά κάποιοι εμμένουν να νομίζουν ότι μπορεί να ταπεινώσουν τους συνομιλητές τους».