Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Κύπρος



Γεγονός το πρώτο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα – Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Εγκρίθηκε η έναρξη των διαδικασιών για την ίδρυση του πρώτου ιδιωτικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα, μια Ιατρική Σχολή, με την υπό σύσταση εταιρία ‘University of Nicosia Greece Branch Medical Limited’.



Βρετανία: Στο υπουργείο Επικρατείας κρέμασαν ανάποδα τη σημαία της Κύπρου

Μεγάλη γκάφα έγινε υπουργείο επικρατείας της Βρετανίας κατά τη συνάντηση βρετανίδας υπουργού με την Κύπρια Υφυπουργό παρά των Προέδρω, Ειρήνη Πική.



Χριστοδουλίδης: «Συνεχίζεται η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα παρά τα τραγικά γεγονότα»

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε σήμερα ότι «δεν πρόκειται να σταματήσει ο ανθρωπιστικός διάδρομος ”Αμάλθεια”».



Δένδιας: Το Κυπριακό αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας

Στις πάγιες θέσεις της Ελλάδας για την επίλυση του Κυπριακού αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σε μήνυμά του που αναγνώσθηκε χθες στην εκδήλωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου για τον εορτασμό των εθνικών επετείων της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955, στο Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, ο οποίος παράλληλα απέτισε φόρο τιμής «στους αγωνιστές της κυπριακής ελευθερία



Κύπρος: Συνέλαβαν δύο Ελληνοκύπριους στα κατεχόμενα

Οι τουρκικές κατοχικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο Ελληνοκύπριων οι οποίοι έκαναν προσπάθεια να περάσουν τα κατεχόμενα το βράδυ της Τρίτης.



Τατάρ για Κύπρο: «Ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και τώρα στην Τουρκία»

Ο Ερσίν Τατάρ, δήλωσε πως η Κύπρος το 1878 παραδόθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στη Βρετανία για σκοπούς διοίκησης αλλά η ιδιοκτησία της, παραμένει στην Τουρκία.