Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 -
Μέτριο

15 °C

Σήμερα, 27. Μαρτίου 2017

κρυο

 

Γιατί παθαίνουν πιο εύκολα έμφραγμα οι άνδρες όταν χιονίζει πολύ;

Όσο πιο έντονη και πιο παρατεταμένη είναι η χιονόπτωση, τόσο αυξάνει η πιθανότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο για έμφραγμα, ιδίως των ανδρών.

Μετά από χιόνι ύψους 20 εκατοστών, ο κίνδυνος εμφράγματος αυξάνεται κατά 16% και θανατηφόρου εμφράγματος κατά 34%, σε σχέση με τις μέρες που δεν έχει χιονίσει.Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και χιονόνερο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Παροδικές βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά προβλέπονται για σήμερα.

Παγετός θα σημειωθεί το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ενώ σε αρκετές περιοχές αναμένονται και χιονοπτώσεις.  

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, ΘράκηΚέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: Εξετάζουν νεογνά και ηλικιωμένους στο κρύο

"Ηρθε ηλικιωμένος ασθενής με λοίμωξη του αναπνευστικού και δεκατική πυρετική κίνηση και δεν μπορούσα να βάλω το ακουστικό να τον ακούσω, γιατί από το κρύο αδυνατούσε να σηκώσει την μπλούζα του".

Με αυτά τα λόγια περιγράφει τις συνθήκες στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας ο διευθυντής και επιστημονικός υπεύθυνος Διονύσης Χρυσάφης.Σπαράζουν καρδιές στην Πάτρα: «Εκλεψα τα ξύλα γιατί κρυώνουν τα παιδιά μου»

Αυτό που συνέβη πριν από λίγες ημέρες στην Πάτρα δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. Ένας κατά τα άλλα αξιοπρεπής άνθρωπος, αναγκάστηκε να κλέψει ένα.. δεμάτι ξύλα που ήταν τοποθετημένα μέσα σε σακί και βρίσκονταν έξω από supermarket της οδού Ερενστρώλε στην ΠάτραΓιατροί Χωρίς Σύνορα: Εξωφρενικοί οι τρεις θάνατοι προσφύγων λόγω κρύου στην Ελλάδα

"Είναι εξωφρενικό να μετράμε τρεις θανάτους μέσα σε μία εβδομάδα", αναφέρουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης για τους πρόσφατους θανάτους στον καταυλισμό της Μόριας.