Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ζυρίχη: Θρίλερ με τον φόνο του πρώην προέδρου της ΑΓΕΤ Ηρακλής, Μανώλη Κυπριανίδη



Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρός ο τέως επικεφαλής της ΑΓΕΤ Ηρακλής, Μανώλης Κυπριανίδης ερευνούν οι ελβετικές αρχές. 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας δολοφονήθηκε. Ο Κυπριανίδης είχε διατελέσει πρόεδρος της εταιρείας ΑΓΕΤ Ηρακλής. Πριν την ΑΓΕΤ Ηρακλής ήταν επικεφαλής της εταιρίας "Κεράνης", καθώς ο ίδιος είχε παντρευτεί την βασική μέτοχο της εταιρείας, Μαρίνα  Φλέγγα. 

Είχε επίσης στην κατοχή του το ακίνητο του Ωνάση στο Λαγονήσι όπου είχε φιλοξενηθεί ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος. Όπως είναι γνωστό ο δικτάτορας επίταξε το διπλανό οικόπεδο και κατασκευασε ένα λιμανάκι για να δένει το φουσκωτό του λιμενικού ώστε να υπάρχει εκτός από τον δρόμο μεταξύ των οικοπέδων και δεύτερος δρόμος διαφυγής – αν τον χρειαζόταν ποτέ. Ο δικτάτορας έζησε στο σπίτι του Ωνάση για κάποια χρόνια ώσπου τον συνέλαβε, ο Ιωαννίδης. 

Το συγκεκριμένο ακίνητο με τον κήπο των 4 περίπου στρεμμάτων αργότερα πέρασε στην ιδιοκτησία της εξαδέλφης του Ωνάση, Λ. Βοϊβόδα και αργότερα μεταβιβάστηκε  στον Μανώλη Κυπριανίδη ο οποίος ήδη είχε παντρεύτηκε την Μαρίνα Φλέγγα κόρη μεγαλομετόχου της καπνοβιομηχανίας Κεράνη. 

Μετά τον χωρισμό του με την Μ. Φλέγγα ο ίδιος σύναψε σχέση με την ηθοποιό Μιμή Ντενίση.