Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τραμπ: Δεν έχω καμία σχέση με τη Ρωσία



Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν προσπάθησε ποτέ να τον πιέσει και επέρριψε την ευθύνη στις υπηρεσίες πληροφοριών για τις αναφορές στον Τύπο ότι η Μόσχα είχε κατασκευάσει πληροφορίες με σκοπό να τον εκθέσει.

Σε μια σειρά αναρτήσεων στον λογαριασμό του στο Twitter, μερικές ώρες πριν από την πρώτη εδώ και έξι μήνες συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει, ο Τραμπ κατηγόρησε τις υπηρεσίες πληροφοριών για «μια τελευταία βολή» εναντίον του με τη διαρροή της πληροφορίας. «Ζούμε στη Γερμανία των ναζί;» αναρωτήθηκε.

«Η Ρωσία δεν προσπάθησε ποτέ να με πιέσει. Δεν έχω καμία σχέση με τη Ρωσία – Ούτε συμφωνίες, ούτε δάνεια, ούτε τίποτα» έγραψε ο Τραμπ σε μία από τις αναρτήσεις του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις διαψεύσεις του Κρεμλίνου που αρνήθηκε την ύπαρξη του φακέλου που εμφανίστηκε αργά χθες, γράφοντας «Η Ρωσία μόλις είπε πως η μη επιβεβαιωμένη πληροφορία που πληρώθηκε από πολιτικούς αντιπάλους είναι "Μία πλήρης και συνολική κατασκευή, μια απόλυτη ανοησία". Πολύ αθέμιτο.»