Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σκληρές μάχες με τους τζιχαντιστές στη Συρία



Σφοδρές μάχες μαίνονταν σήμερα στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ της ανατολικής Συρίας, όπου οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους καίνε λάστιχα και πετρέλαιο για να εμποδίσουν τις αεροπορικές επιδρομές του συριακού καθεστώτος, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εξάλλου μια ομάδα της αντιπολίτευσης που δίνει πληροφορίες για την πολιορκημένη πόλη επεσήμανε ότι το ΙΚ έχει εκτελέσει 10 φιλοκυβερνητικούς μαχητές, τους οποίους είχε αιχμαλωτίσει.

Οι τζιχαντιστές διεξάγουν από το Σάββατο μια ευρεία επίθεση με στόχο να καταλάβουν τις συνοικίες της Ντέιρ αλ Ζορ που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού και το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Τα ρωσικά και τα συριακά αεροσκάφη διεξάγουν επιδρομές χωρίς διακοπή, προσπαθώντας να ανακόψουν την προέλαση των τζιχαντιστών, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή.

Την ίδια ώρα οι τζιχαντιστές απαντούν προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα πέπλο καπνού πάνω από τις θέσεις τους. «Το ΙΚ βάζει φωτιά σε λάστιχα και σε βαρέλια με αργό πετρέλαιο στη Ντέιρ αλ Ζορ προκειμένου να εμποδίσει τα ρωσικά και τα συριακά αεροσκάφη από το να βομβαρδίζουν την πόλη», ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Από το Σάββατο 46 φιλοκυβερνητικοί μαχητές, 75 τζιχαντιστές και περισσότεροι από 30 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Αν το ΙΚ καταλάβει τις συνοικίες που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, θα γίνει σφαγή. Αυτό μας ανησυχεί πολύ», δήλωσε ένας τοπικός μαχητής.