Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πιθανό ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα στο Βέλγιο από παρακλάδι του ISIS



Μια ακόμα τρομοκρατική επίθεση φαίνεται ότι σχεδιάζεται στην βέλγικη πρωτεύουσα από ένα παρακλάδι του ISIS. 

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Het Laatste Nieuws ένας Γάλλος πολίτης ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Ιράκ, παρακολουθείται από τις αρχές του Βελγίου καθότι θεωρείται ύποπτος για την στρατολόγηση, την εκπαίδευση και την ψυχολογική εμψύχωση των αποκαλούμενων «μοναχικών λύκων», των ατόμων δηλαδή που ατομικά διεξάγουν επιθέσεις σε διάφορους στόχους.  

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο Βέλγιο βρίσκονται 7 μοναχικοί λύκοι οι οποίοι απλά περιμένουν ένα σημάδι ώστε να διεξάγουν νέες επιθέσεις σε διάφορα σημεία της χώρας.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ενδεχομένως ένας από αυτούς να είναι Βέλγος πολίτης ο οποίος ταξίδεψε στη Συρία μέσα στο 2014. 

Ο άντρας αυτός φέρεται να σχετίζεται με τον Βέλγο τρομοκράτη Abdelhamid Abaaoud ο οποίος οργάνωσε τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι και μετέπειτα σκοτώθηκε από τις γαλλικές αστυνομικές αρχές.

«Τα social media  του υπόπτου είναι «νεκρά» εδώ και εβδομάδες γεγονός που οι αρχές το μεταφράζουν είτε ότι έχει πεθάνει ή πως ετοιμάζει να διεξάγει μια νέα επίθεση» γράφει το δημοσίευμα, με τις αρχές τόσο του Βελγίου όσο και της Γαλλίας να καθησυχάζουν τους πολίτες και να δηλώνουν πως δεν υπάρχει άμεση απειλή τρομοκρατικού χτυπήματος σε κάποια από τις δύο χώρες.