Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ο πόλεμος δεν σταματάει στο Χαλέπι- Βομβάρδισαν κηδεία θυμάτων βομβαρδισμού



Μέσα στα θύματα είναι και γυναίκες, ενώ ενδέχεται να βρίσκονται τα δύο αγοράκια που συγκλόνισαν τον πλανήτη με τον θρήνο τους για τον χαμό του αδερφού τους στον βομβαρδισμό της 25ης Αυγούστου.

Βυθισμένο στην απελπισία είναι πλέον το μαρτυρικό Χαλέπι, αφού ο εφιάλτης που βιώνει τα τελευταία χρόνια δεν έχει τελειωμό. 

Σήμερα, συριακά πολεμικά αεροπλάνα έριξαν βαρέλια με εκρηκτικές ύλες σε νεκρώσιμη ακολουθία η οποία πραγματοποιούνταν για τα θύματα ενός άλλου βομβαρδισμού, ο οποίος είχε σημειωθεί χώρα δύο μέρες νωρίτερα και είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους, στη συντριπτική πλειοψηφία τους παιδιά.

Σύμφωνα με την Washington Post, η οποία επικαλείται μια οργάνωση ακτιβιστών, η σημερινή φονική επιδρομή σημειώθηκε  στο προάστιο Μπαμπ Αλ Ναϊράμπ και ήταν χωρισμένη σε φάσεις, ώστε να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα. Η πρώτη βόμβα έπεσε στην νεκρώσιμη πομπή ενώ το δεύτερο βαρέλι με εκρηκτικά χτύπησε τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν να βοηθήσουν τους τραυματίες. 

Εχθές, το βίντεο με τα δύο απαρηγόρητα αγόρια που έκλαιγαν με λυγμούς για τον θάνατο του αδερφού τους έκανε τον γύρο του διαδικτύου, συγκλονίζοντας τον πλανήτη. Η ιδιωτική αυτή στιγμή των δύο αγοριών αποκάλυψε για μία ακόμη φορά τη φρίκη του πολέμου στη Συρία, η οποία εκδηλώνεται με όλο και πιο φρικιαστικές επιθέσεις ανείπωτης σκληρότητας με κάθε μέρα που περνά.

Σύμφωνα με τους ντόπιους γιατρούς, οι νεκροί από τη σημερινή επίθεση ξεπερνούν τους 25. Μεταξύ τους, είναι πολύ πιθανόν να βρίσκονται τα δύο αγοράκια που συγκλόνισαν τον πλανήτη εχθές με τον θρήνο τους για τον χαμό του αδερφού τους στον βομβαρδισμό της 25ης Αυγούστου. Τα δύο μικρά παιδιά πιστεύεται ότι βρίσκονταν σήμερα στο σημείο της επίθεσης, αφού σίγουρα θα ήθελαν να πουν το τελευταίο «αντίο» στον αδελφό τους.