Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

NYT:Έτσι "στειρώνουν" τις γυναίκες στο απόκοσμο κι εφιαλτικό Ισλαμικό "κράτος"



Το Ισλαμικό Κράτος μεταχειρίζεται ποικίλες μεθόδους αντισύλληψης για να είναι πάντα "διαθέσιμες" ως ερωτικές σκλάβες, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, που επικαλείται τις μαρτυρίες δεκάδων γυναικών της εθνότητας των Γιαζίντι που κατόρθωσαν να αποδράσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί «αντισυλληπτικά χάπια ή ενέσιμη προγεστερόνη ή και τις δύο μεθόδους συνδυαστικά» για να αποκλείσει τις εγκυμοσύνες και να διασφαλίσει τη συνέχιση της διακίνησης των γυναικών μεταξύ των μαχητών του.

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση μία γυναίκα εξαναγκάσθηκε σε άμβλωση ώστε να παραμείνει διαθέσιμη για προσφορά σεξουαλικών υπηρεσιών και άλλες δέχθηκαν πιέσεις για να το κάνουν, αναφέρει η εφημερίδα.

Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους θεωρούν ότι οι Γιαζίντι είναι «πιστοί του διαβόλου».

Η θρησκεία της κοινότητας συνδυάζει στοιχεία του χριστιανισμού, του ζωροαστρισμού και του ισλάμ.

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των Γιαζίντι, περί το μισό εκατομμύριο, βρίσκεται εκτοπισμένο σε καταυλισμούς στο αυτόνομο ιρακινό Κουρδιστάν.

Μέχρι τα τέλη του περασμένου έτους, περί τους 5.000 άνδρες και γυναίκες Γιαζίντι παρέμεναν αιχμάλωτοι του Ισλαμικού Κράτους από το καλοκαίρι του 2014.

Από αυτούς, 2.000 περίπου κατόρθωσαν να αποδράσουν ή μεταφέρθηκαν κρυφά έξω από το αυτοαποκαλούμενο χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους.

Ο δρ. Νεζάρ Ισμάτ Ταΐμπ, γυναικολόγος, την μαρτυρία του οποίου επικαλείται η εφημερίδα, από τις 700 γυναίκες Γιαζίντι, θύματα βιασμού, που κατέφυγαν σε κλινική του Ιράκ που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, μόνο το 5% είχαν μείνει έγκυοι κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους, πολύ μικρό ποσοστό σε σχέση με το αναμενόμενο.

Τα Ηνωμένα Εθνη και οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει το Ισλαμικό Κράτος για συστηματική απαγωγή και βιασμό χιλιάδων γυναικών και κοριτσιών έως και 12 ετών. Πολλές από αυτές δόθηκαν σε μαχητές ως ανταμοιβή ή πουλήθηκαν ως σεξουαλικές σκλάβες.

Το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει αποκρύψει αυτήν την πρακτική, αντίθετα κομπάζει και έχει συστήσει «υπηρεσία λαφύρων», για να διαχειρισθεί τη δουλεία.