Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μάρτα Ορτέγκα: Η κόρη του Mr ZARA είναι fashion icon της εποχής



Ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που είχαν την τύχη ή καλύτερα τα χρήματα με το μέρος τους από τη μικρή τους ακόμη ηλικία.

Το όνομα της Μάρτα Ορτέγκα Περέζ. Αρρηκτα συνδεδεμένο με τον ιδρυτή της εταιρείας Inditex.Απόγονος του δαιμόνιου επιχειρηματία της μόδας, Αμάνσιο Ορτέγκα Γκαόνα, του ανθρώπου που κατάφερε να δημιουργήσει αυτόν τον κολοσσό το 2001, χωρίς να χρησιμοποιήσει σχεδόν καθόλου το μέσο της διαφήμισης. Η αλλιώς «κόρη του Mr. Zara».

Πρόκειται για τη μικρότερη από τα τρία παιδιά του Ορτέγκα. Γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου το 1984. Είναι καρπός του δεύτερου γάμου του Αμάνσιο Ορτέγκα με την Φλόρα Περέζ.

 
 
 

Αν και οι πληροφορίες που κυκλοφορούν για τη ζωή της δισεκατομμυριούχας κληρονόμου είναι ελάχιστες, η Μάρτα Ορτέγκα Περέζ είναι λάτρης της ιππασίας και ασχολείται με αυτήν επαγγελματικά, διαθέτει δικό της ιππικό όμιλο, δώρο από τον πατέρα της και προσφέρει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ως κληρονόμος των διασημότερων και πιο αγαπητών καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης παγκοσμίως, η μόδα «τρέχει στις φλέβες της».

Θα μπορούσε κανείς να πει μάλιστα, ότι εκείνη καθορίζει τις τάσεις, τις οποίες και υιοθετεί. Το στιλ της μοναδικό. Κάθε της εμφάνιση άκρως εντυπωσιακή.

Η Μάρτα γνωρίζει από πρώτο χέρι να συνδυάζει τα χρώματα, τις υφές, τις γραμμές.

Παρότι έχει την άνεση και τη δυνατότητα να εμπλουτίζει την γκαρνταρόμπα της διαρκώς με τα πιο λαμπερά, γκλαμ και ακριβά outfits, προτιμά να διατηρεί ένα κομψό και θηλυκό, αλλά καθόλου προκλητικό ύφος, στο οποίο συμβάλλει και το διακριτικό, φυσικό, σχεδόν ανύπαρκτο μακιγιάζ της και το χαλαρό της χτένισμα.

Φοράει ακόμη ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που την κολακεύουν, χωρίς απαραίτητα να φέρουν την υπογραφή των brands που ανήκουν στην Inditex κι ένα από τα items που δεν αποχωρίζεται ποτέ είναι το παντελόνι ιππασίας, το οποίο τη συνοδεύει και στις χαλαρές της βόλτες.

 
Splash / Ideal ImageSplash / Ideal Image

Η Μάρτα ήταν παντρεμένη με τον Σέρτζιο Αλβάρεζ Μόϊα, κορυφαίο showjumper με πολλές διεθνείς νίκες στο ενεργητικό του. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2009 σε αγώνες ιππασίας. Ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε σε ένα τεράστιο αρχοντικό της οικογένειας του 17ου αιώνα με μπαρόκ στιλ.

Οι λεπτομέρειες της τελετής ήταν κρυφές μέχρι και την τελευταία στιγμή, που η ίδια αποκάλυψε στον Τύπο, ότι το νυφικό της ήταν μια δημιουργία του Ισπανού ντιζάινερ Narciso Rodríguez, ενώ το μενού στη δεξίωση που ακολούθησε επιμελήθηκαν οι τοπ chefs Marcelo Tejedor και Nacho Manzano.

 
Getty Images / Ideal ImageGetty Images / Ideal Image

Η ευτυχία τους διήρκεσε μόλις τρία χρόνια, αλλά μέσα σε αυτά οι δυο τους απέκτησαν ένα γιο, που πήρε το όνομα του δισεκατομμυριούχου παππού του, Αμάνσιο.

Σε αντίθεση με αυτό που θα περιμένατε, η ενασχόληση της με τη βιομηχανία της μόδας δεν ξεκίνησε και πολύ εύκολα, αφού χρειάστηκε να εργαστεί και η ίδια στην οικογενειακή τους επιχείρηση ως υπάλληλος καταστημάτων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στα οικονομικά (Economics - European Business School: London).

 
Splash / Ideal ImageSplash / Ideal Image

Εκανε την πρακτική της στα γραφεία της Inditex στο Λονδίνο, στη συνέχεια εργάστηκε στην έδρα της Inditex στο Παρίσι και σε τμήματα της εταιρείας στην Ασίας, πριν από την ένταξή της στην έδρα στο Arteixo (Λα Κορούνια), στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την ενδεχόμενη ανάληψη της «αυτοκρατορίας» του πατέρα της.

Η Μάρτα Ορτέγκα είναι μια επιτυχημένη επιχειρηματίας αλλά και μητέρα, που ζει τον έρωτα στο πλευρό του νέου της συντρόφου, Κάρλος Τορέτα.

 
Getty Images / Ideal Image