Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Μαφιόζικο χτύπημα στον "βασιλιά του μακαρονιού" Τσίρο Μότσια



 

Άγνωστοι «γάζωσαν» το αυτοκίνητό του με σφαίρες - Ο Τσίρο Μότσια τραυματίστηκε στο πόδι - Πιθανολογείται ότι αρνήθηκε να πληρώσει «προστασία»Σκηνές από ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε εκτυλίχθηκαν στο Γκρανιάνο της Νότιας Ιταλίας, όταν άγνωστοι «γάζωσαν» με σφαίρες τη Μερτσέντες του επονομαζόμενου και «βασιλιά του μακαρονιού», Τσίρο Μότσια. Ο γνωστός επιχειρηματίας στάθηκε τυχερός, καθώς γλίτωσε μόνο με τραύματα στο πόδι.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, το μαφιόζικο χτύπημα είχε στόχο να εκφοβίσει το γνωστό επιχειρηματία, καθώς ο τελευταίος αρνήθηκε να πληρώσει «προστασία» στη μαφία που λυμαίνεται την περιοχή της Νότιας Ιταλίας. Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, «ήταν μία προειδοποίηση».

Το συμβάν έλαβε χώρα έξω από το σπίτι του Μότσια, στο Γκρασιάνο, ενώ ο ίδιος ανέμενε να ανοίξει η πόρτα του γκαράζ, προκειμένου να παρκάρει το αυτοκίνητό του. Στο όχημα βρισκόταν και ο γιος του, ο οποίος δεν υπέστη το παραμικρό. Ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε στην απαιτούμενη αγωγή.

Η αδελφή του Τσίρο Μότσια, Σουζάνα, αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι τις προηγούμενες ημέρες ο αδερφός της είχε δεχθεί απειλητικά γράμματα.