Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ΗΠΑ: Ιρανικά πλοία παρενόχλησαν αμερικανικό αντιτορπιλικό στα Στενά του Ορμούζ



Τέσσερα πλοία της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν παρενόχλησαν ένα αμερικανικό πολεμικό σκάφος την Τρίτη κοντά στα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.

Ο αξιωματούχος είπε ότι δύο από τα ιρανικά πλοία πλησίασαν το αμερικανικό αντιτορπιλικό Nitze σε απόσταση 275 μέτρων περίπου, χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνο» το περιστατικό.

Τα πλοία παρενόχλησαν το αντιτορπιλικό «ασκώντας παρενόχληση υπό μεγάλες ταχύτητες και πλησιάζοντας σε μικρή απόσταση το Nitze, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Η ίδια πηγή είπε ότι το αντιτορπιλικό προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τα ιρανικά πλοία 12 φορές, αλλά δεν έλαβε απάντηση. Εκτόξευσε επίσης και 10 φωτοβολίδες στην κατεύθυνση δύο πλοίων.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία για να διατηρήσει απόσταση από τα ιρανικά πλοία, διευκρίνισε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι το επεισόδιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε διπλωματικό επεισόδιο, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν.