Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ηχηρό μήνυμα των έξι ηγετών της Ε.Ε προς Κάμερον: Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες εξόδου της Βρετανίας



Ηχηρό μήνυμα πρός τον Βρετανό πρωθυπουργό έστειλαν από κοινού οι ηγέτες των έξι ιδρυτικών κρατών της Ε.Ε, ζητώντας να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποχώρησης της Βρετανίας.

 

'Επειτα από τη συνάντησή τους στο Βερολίνο, που έγινε μετά από πρόσκληση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, έστειλαν από κοινού το μήνυμα στη Μ. Βρετανία να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν τη διαδικασία αποχώρησης, προκειμένου να αποφευχθεί η αβεβαιότητα εντός της Ενωσης.  

Οπως δήλωσε ο Σταϊνμάιερ μετά από τη συνάντηση, έχοντας στο πλευρό του τους ομολόγους του από τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ιταλία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, οι έξι τους συμφώνησαν ότι το Λονδίνο δεν πρέπει να περιμένει πριν ξεκινήσει την περίπλοκη διαδικασία της εξόδου της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ.

«Από κοινού δηλώνουμε ότι αυτή η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μην καταλήξουμε σε μία παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας, αλλά αντί για αυτό να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στο μέλλον της Ευρώπης και να εργαστούμε για αυτό», δήλωσε ο Σταϊνμάιερ.