Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Γιατί βλέπουμε παντού τη λέξη Ethereum και τι είναι



Αν έχετε αρχίσει να βλέπετε συχνά τη λέξη Ethereum είναι διότι είναι το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο κρυπτονόμισμα τον τελευταίο καιρό και σίγουρα ότι πιο ενδιαφέρον έχουμε δει από τη δημιουργία του bitcoin και μετά.

Πρόκειται περί μιας προγραμματιστικής πλατφόρμας η οποία συμπεριλαμβάνει μέσα της και το κρυπτονόμισμα Ether.

Η πλατφόρμα έχει την δική της γλώσσα προγραμματισμού και επιτρέπει στους χρήστες να φτιάξουν εφαρμογές πάνω στο πρωτόκολλο, καθώς και να κάνει χρήση των λεγόμενων smart contracts, συμβόλαια, τα οποία εκτελούν αυτόματα ότι είναι προγραμματισμένα να κάνουν, από τις μεριές που το υπογράφουν.

Είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς τι ακριβώς είναι το Ethereum λόγω του ότι είναι ένα τόσο νέο σύστημα που έχει απεριόριστες εφαρμογές οι οποίες δεν έχουν βρεθεί ακόμα αφού ακόμα και οι δημιουργοί του, που συμπεριλαμβάνουν γνωστές φυσιογνωμίες στον κόσμο της πληροφορικής, δυσκολεύονται να το περιγράψουν.

Το Ethereum έφτασε σε ιστορικό υψηλό στα 400 δολάρια, συνεχίζοντας την αύξηση των κρυπτονομισμάτων το 2017.

Οι κρυπτοεπενδυτές έχουν υποχωρήσει τους τελευταίους μήνες εν μέρει χάρη στους επενδυτές που αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο για να σταθμεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία εν μέσω γεωπολιτικής αστάθειας. Εν τω μεταξύ, μερικές ασιατικές κυβερνήσεις, όπως αυτή της Ιαπωνίας, εισήγαγαν νέους κανόνες που εν μέρει νομιμοποίησαν το περιουσιακό στοιχείο ως τρόπο πληρωμής.