Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Επίθεση Μάντσεστερ: Συνελήφθη γυναίκα που σχετίζεται με το μακελειό



Στη σύλληψη μίας γυναίκας, η οποία φέρεται να σχετίζεται με την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ Αρίνα, κατά τη διάρκεια συναυλίας της Αριάνα Γκράντε, προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης η βρετανική αστυνομία.

Πρόκειται για την έκτη σύλληψη υπόπτου, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και τα δύο αδέλφια και ο πατέρας του 22χρονου δράστη Σαλμάν Αμπέντι.

Να σημειώσουμε ότι από την επομένη κιόλας της επίθεσης, οι βρετανικές αρχές είχαν συγκεντρώσει καταγγελίες από αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι έκαναν λόγο για μία γυναίκα που συμπεριφερόταν ύποπτα, κρατούσε ένα σακίδιο και κοιτούσε συνεχώς προς το σημείο που τελικά εκδηλώθηκε η επίθεση, ενώ αποχώρησε λίγα λεπτά νωρίτερα.

Η επιχείρηση έγινε σε διαμέρισμα της συνοικίας Μπλάκλεϊ, στο Βόρειο Μάντσεστερ και συμμετείχαν πάνοπλοι αστυνομικοί, καθώς η γυναίκα χαρακτηρίστηκε ιδιαιτέρως επικίνδυνη, ενώ ακούστηκαν και πυροβολισμοί, καθώς η γυναίκα προσπάθησε να διαφύγει.

Η αστυνομία πλέον, κάνει λόγο ανοιχτά για ένα «τρομοκρατικό δίκτυο», το οποίο συνέδραμε στην εκδήλωση της επίθεσης στο Μάντσεστερ Αρίνα και δεν αποκλείεται να έχει προγραμματίσει και δεύτερη επίθεση αυτοκτονίας.