Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού στην Ιαπωνία - 19 νεκροί και 24 τραυματίες από την επίθεση στο κέντρο ατόμων με αναπηρία (Φωτό)



Τη φωτογραφία του δράστη του μακελειού σε μονάδα φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες στην πόλη Σαγκαμιχάρα της Ιαπωνίας έδωσαν στο φως της δημοσιότητας τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Πρόκειται για τον 26χρονο, Σατόσι Ουεμάτσου, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται αυτή την ώρα είχε απολυθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από την εν λόγω μονάδα.

Στα ρεπορτάζ ταυτόχρονα επισημαίνεται ότι ο δράστης είπε κατά την ανάκριση του από τις αστυνομικές αρχές ότι το έκανε, διότι ήθελε να απαλλάξει τον κόσμο από άτομα με αναπηρία και ειδικές ανάγκες.

Να θυμίσουμε πως στην επίθεση της Σαγκαμιχάρα με μαχαίρι έχασαν τη ζωή τους 19 άνθρωποι εκ των οποίων οι τέσσερις πέθαναν από καρδιακή ανακοπή, ενώ υπάρχουν και οι 24 τραυματίες εκ των οποίων πολλοί νοσηλεύονται σε έξι νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση.

Το χρονικό της επίθεσης

Δεκαεννιά άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 24 τραυματίστηκαν μετά από επίθεση με μαχαίρι από πρώην υπάλληλο σε κέντρο για άτομα με αναπηρία στην Ιαπωνία σύμφωνα με το εθνικό ειδησειογραφικό πρακτορείο NHK.

Η αστυνομία στην Σαγκαμιχάρα, της περιφέρειας Καναγκάουα, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο, συνέλαβε τον Σατόσι Ουεμάτσου, 26 ετών, πρώην υπάλληλο στο κέντρο.

Είπαν ότι το προσωπικό του κέντρου κάλεσε την αστυνομία, λέγοντας ότι ένας άντρας οπλισμένος με μαχαίρι βρισκόταν στο χώρο του κέντρου Tsukui Yamayuri-En.

 

REUTERS/KYODO
 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun, ο ύποπτός είπε στην αστυνομία, "Θέλω να απαλλάξω τον κόσμο αυτό από τους ανάπηρους".

Από τα 19 άτομα που πέθαναν, τα τέσσερα έπαθαν ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

Οι τραυματισμένοι διακομίστηκαν σε τουλάχιστον έξι νοσοκομεία στο δυτικό Τόκιο.