Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αυτό είναι ατυχία: Νεαρός μετανάστης σώθηκε από ναυάγιο και πνίγηκε σε μια "ήσυχη" λίμνη!



Ένας 24χρονος μετανάστης από την Ακτή του Ελεφαντοστού, ο οποίος επέζησε από ένα ναυάγιο στη Μεσόγειο, πνίγηκε σε μια γαλήνια λίμνη της βόρειας Ιταλίας, μετέδωσαν χθες ιταλικά ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για ένα παράλογο τέλος.

Ο Λεσίν Σανούν έμενε σ' ένα παλιό ξενοδοχείο, που έχει μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, κοντά στο Τορίνο. Είχε καταφέρει να επιζήσει όταν το πλεούμενο στο οποίο είχε επιβιβαστεί με την ελπίδα να φθάσει στην Ευρώπη είχε ανατραπεί στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκε η εφημερίδα La Stampa, ο νεαρός έπεσε χθες στα παγωμένα νερά της λίμνης Σίριο, στην κοινότητα Τσιαβεράνο της περιοχής Πιεμόντε, και δεν ξαναβγήκε ποτέ στην επιφάνεια.

Η άψυχη σορός του ανασύρθηκε δύο ώρες αργότερα από δύτες της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Είναι παράλογο. Ο άνθρωπος αυτός σώθηκε στη θάλασσα για να πεθάνει με αυτόν τον τρόπο. Δεν βρίσκω λόγια», δήλωσε η Σιλβάνα Περόνε, η οποία διαχειρίζεται το κέντρο φιλοξενίας όπου ζούσε ο νεαρός μετανάστης.

Ο διάπλους της Μεσογείου προς την Ιταλία έχει μετατραπεί ξανά στην βασική οδό για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη, μετά το κλείσιμο της βαλκανικής οδού και τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Σχεδόν 44.000 άνθρωποι έχουν αφιχθεί φέτος στις ιταλικές ακτές.

Περίπου 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν μόνο μέσα σε αυτή την εβδομάδα, κυρίως κοντά στις ακτές της Λιβύης, μετά τη βελτίωση του καιρού.

Από την αρχή της χρονιάς τουλάχιστον 1.400 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τους απολογισμούς των ιταλικών αρχών και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).