Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Από «κουρδικά πυρά» έχασε την ζωή του Τούρκος στρατιώτης στη Συρία



Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε μια επίθεση με ρουκέτες εναντίον τουρκικών αρμάτων μάχης σε περιοχή κοντά στην πόλη Τζαράμπλους στη βόρεια Συρία σήμερα, γνωστοποίησαν τουρκικές στρατιωτικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των μαχητών των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έστειλε σήμερα Σάββατο ακόμη έξι άρματα μάχης στη Συρία την ώρα που οι αντάρτες τους οποίους υποστηρίζει η Άγκυρα συνέχιζαν την αποναρκοθέτηση της πόλης Τζαραμπλούς, η οποία ανακτήθηκε αυτή την εβδομάδα από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε την Τετάρτη την επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη" στο συριακό έδαφος με στόχο τόσο την εκδίωξη του ΙΚ από την περιοχή όσο και την ανάσχεση της προώθησης Κούρδων πολιτοφυλακών οι οποίες θέλουν, όπως υποστηρίζει η Άγκυρα, να δημιουργήσουν έναν διάδρομο κατά μήκος των συνόρων.

Τα έξι τουρκικά άρματα μάχης εισήλθαν στο συριακό έδαφος σήμερα το πρωί, διαπίστωσε φωτογράφος του AFP που βρίσκεται στο χωριό Καρκαμίς, στη μεθόριο με τη Συρία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, η Τουρκία διατηρεί στο εξής 50 άρματα μάχης και 380 στρατιώτες στη Συρία έπειτα από τρεις ημέρες επιχειρήσεων.