Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αγρυπνία με κεριά και λουλούδια στο Κάιρο για τους θανόντες της Egyptair



Με σκοπό να τιμήσουν σε τελετή τη μνήμη των 66 θυμάτων του αεροσκάφους της EgyptAir, που συνετρίβη για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, νότια της Κρήτης συγκεντρώθηκαν περίπου 500 άνθρωποι που παρέστησαν μάλιστα σε αγρυπνία.

Υπό το φως των κεριών κοντά στην όπερα του Καΐρου, συγκεντρώθηκαν περίπου 500 άνθρωποι για να παραστούν σε αγρυπνία.

Οι συμμετέχοντες, ανάμεσά τους πολλές αεροσυνοδοί της EgyptAir με τις στολές τους, τήρησαν ενός λεπτού σιγή, κρατώντας στα χέρια τους αιγυπτιακές σημαίες, λευκά λουλούδια και σημαιάκια με το λογότυπο της αιγυπτιακής αεροπορικής εταιρείας.

Κάποιοι από τους παρευρισκομένους κρατούσαν πανό όπου αναγραφόταν το μήνυμα: «RIP 66 MS804» (σ.σ. αναπαυθείτε εν ειρήνη), ενώ σε άλλο πανό σημειώνονταν τα ονόματα των θυμάτων.

«Βρισκόμαστε εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής στις ψυχές των θυμάτων κι ελπίζουμε ότι οι οικογένειές τους θα καταφέρουν να βρουν την ειρήνη» ανέφερε ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου Σερίφ Φατί.

«Πρόκειται για ένα μήνυμα προς ολόκληρο τον κόσμο, η Αίγυπτος είναι μια ασφαλής χώρα που εμπνέει εμπιστοσύνη, κανείς δεν πρέπει να φοβάται να επισκεφθεί την Αίγυπτο», είπε η Τζιχάν Χαλάουα, μια γυναίκα που συμμετείχε στην τελετή.

 

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/KHALED ELFIQI