Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης



Πότε θα πληρωθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.



Φωτίου: Φτιάχνουμε κράτος που δεν θα είναι πια πελατειακό

Για την προσδοκία της κυβέρνησης που είναι μετά την 21η Αυγούστου και την έξοδο από τα μνημόνια να καλυτερεύει, βήμα-βήμα, η κατάσταση στη χώρα, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μέσω τηλεοπτικών της δηλώσεων.



Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Στις 28 Αυγούστου θα καταβληθούν τα χρήματα

Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 66.927.984,42 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η καταβολή της πληρωμής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 293.919.



Δείτε αν πληρείτε τα κριτήρια για το Kοινωνικό Eισόδημα Aλληλεγγύης

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια».

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, τα νοικοκυριά εντάσσονται στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά, περιουσιακά και κριτήρια διαμονής.



Μέχρι το βράδυ θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Δεν πιστώθηκαν τελικά χθες Πέμπτη 24 Μαΐου τα χρήματα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.



Το μήνυμα του Τσίπρα στο Twitter για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

«Το Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης στηρίζει ήδη, περισσότερους από 630.000 συμπολίτες μας, με προοπτική να φτάσουν τους 700.000 ως το τέλος του έτους» αναφέρεται σε ανάρτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Twitter.