Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Σύλληψη 28χρονου αλλοδαπού για εμπρησμό, έκρηξη και σωματικές βλάβες



Συνελήφθησαν την Κυριακή (31/5) στην Πετρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τ.Α. Πετρούπολης και της Ο.Π.Κ.Ε., ένας 28χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας κατηγορούμενος για εμπρησμό, έκρηξη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απλή σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί εκρηκτικών υλών, καθώς και μία 28χρονη ημεδαπή για υπόθαλψη εγκληματία και απείθεια.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 31-5-2015, οι δύο παραπάνω κατηγορούμενοι μετέβησαν σε κέντρο διασκεδάσεως στην Πετρούπολη. Εντός του καταστήματος ο 28χρονος, μετά από φραστικό επεισόδιο με άλλους θαμώνες, συνεπλάκη μαζί τους με ανταλλαγή χτυπημάτων με γροθιές, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίσθηκε ένας ημεδαπός. Με την παρέμβαση του υπευθύνου του καταστήματος, οι παραπάνω απομακρύνθηκαν από αυτό.

Μία ώρα αργότερα, ο 28χρονος επανήλθε στο σημείο και εκσφενδόνισε προς το κατάστημα τρεις αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ), με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έμπροσθεν, και κατόπιν διέφυγε.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, για διενέργεια έρευνας, την οποία προσπάθησε να αποτρέψει η 28χρονη, ενώ παράλληλα ο 28χρονος επιχείρησε να διαφύγει από πλαϊνή θύρα. Με την άμεση όμως, επέμβαση των αστυνομικών συνελήφθησαν και οι δύο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε τον 28χρονο αλλοδαπό σε Τακτικό Ανακριτή.