Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Καλλιεργούσαν χασισοφυτεία στο σπίτι τους στην Καλαμάτα



Καταπράσινος και... μυρωδάτος ήταν ο κήπος του σπιτιού ενός ζευγαριού στην Καλαμάτα, ωστόσο οι οικολογικές τους προτιμήσεις δεν συμβάδιζαν με το γράμμα του νόμου! Το μεγαλύτερο τμήμα από τα καλλιεργούμενα φυτά ήταν... χασισόδεντρα κι έτσι οι ένοικοι συνελήφθησαν.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών που έκαναν έρευνα στη κατοικία, ανακάλυψαν μια ολόκληρη φυτεία από 19 δενδρύλλια κάνναβης και πέρασαν χειροπέδες στον 47χρονο ιδιοκτήτη και την 41χρονη σύζυγό του. Στην κατοχή τους βρέθηκαν ακόμη 4,4 γραμμάρια σπόρων και τριμμάτων κάνναβης και 12 χάπια άγνωστης σύστασης που εστάλησαν για χημική ανάλυση. Το ζευγάρι παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας κατηγορούμενο για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Όμως, στην Καλαμάτα συνελήφθησαν και δύο νεαροί Έλληνες που υποβλήθηκαν σε έλεγχο από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και πάνω τους βρέθηκαν συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 24,8 γραμμαρίων, ενώ κατασχέθηκαν 45 ευρώ και δύο κινητά. Οι δράστες εξετάζονται από τη Δίωξη Ναρκωτικών και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.