Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Το βούλευμα για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου



Νωρίς το πρωί έγινε γνωστό το περιεχόμενο του βουλεύματος  που αφορά στην υπόθεση   των συναλλαγών του Ελληνικού δημοσίου με την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Του Σταύρου Ζαγκανά

Το Συμβούλιο Εφετών απαλλάσσει με βούλευμά του τον διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου ενώ αίρει τον όρο απαγόρευσης εξόδου από το Άγιο όρος ,για τον καθηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου, αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του briefingnews.gr  παύεται οριστικά η ποινική δίωξη για τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, λόγω παραγραφής, για την πλειονότητα των κακουργημάτων.

Επίσης σύμφωνα  με το βούλευμα, τον γέροντα Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο δε τους βαραίνουν πια οι κατηγορίες για ηθική αυτουργία στις πράξεις απιστίας  και απάτης σε βάρους του δημοσίου.

14 άτομα  ωστόσο παραπέμπονται σε δίκη για την διαλεύκανση της υπόθεσης των συναλλαγών .

Με το υπ" αριθμόν 2000/13 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται σε δίκη οι:

Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, μοναχός Αρσένιος, Αικατερίνη Πελέκη, Διονύσης Πελέκης, Δημήτρης Πελέκης , Ιωάννης Διονυσόπουλος, Στέφανος Δέτσης, Χριστόδουλος Μπότσιος, Γρηγόρης Κρόμπας, Πέτρος Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Γκράτσιος, Γιώργος Μητρόπουλος, Σταματούλα Μαντέλη και Κωνσταντίνος Σκιαδάς.

Το βούλευμα στηρίζεται στο ότι οι ενέργειες των κατηγορουμένων έπληξαν τα συμφέροντα του δημοσίου γεγονός που θα διαλευκανθεί στην δίκη όπου θα αποδειχθεί αν τελικά το κατηγορητήριο ήταν τόσο ισχυρό για να παραπεμφθούν.

.