Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ο Άρειος Πάγος προβληματίζεται περί του plan B του Βαρουφάκη



Προβληματίζεται η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις αποκαλύψεις ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, με εντολή του Πρωθυπουργού Αλέξης Τσίπρα, είχε σχεδιάσει ως «plan B» τη δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος, με παράλληλο νόμισμα  εντός του ευρώ.

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα για το "plan B" που περίγραψε σε οικονομικό forum στις 16 Ιουλίου 2015 ο κύριος Βαρουφάκης, και για το οποίο εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου ζήτησαν με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προβληματίζεται και μελετά εάν μπορεί να παρέμβει ή όχι.

Νομικοί κύκλοι πάντως εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί αξιόποινη πράξη από το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων και την ομιλία του κυρίου Βαρουφάκη στο forum, ενώ σημειώνουν πως μια τέτοια αξιολόγηση μπορεί να γίνει μόνο από τη Βουλή και όχι από τους εισαγγελικούς λειτουργούς.

Βέβαια δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να υπάρξει διέξοδος με την κατάθεση στην Εισαγγελία κάποιας μηνυτήριας αναφοράς από πολίτη σε σχέση με τα δημοσιεύματα του Τύπου ή αν τελικά η ίδια η Βουλή αποφασίσει να παρέμβει,  καθώς αυτό προβλέπεται μέσω συλλογής υπογραφών ικανού αριθμού βουλευτών.

Πάντως, κανείς δεν  μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να βρεθεί και άλλη νομική λύση που να επιτρέπει στη Δικαιοσύνη να επιληφθεί του θέματος ή σε κάποιο σκέλος της υπόθεσης.