Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Θα παραπεμφθεί σε δίκη τελικά η Χρυσή Αυγή;



Σε αναμονή  για την έκδοση του βουλεύματος που θα παραπέμπει όχι  σε δίκη τους βουλευτές και τα μέλη της Χρυσής Αυγής.
Μετά από πολύμηνη ανάκριση και μία εισαγγελική πρόταση με την οποία ο εισαγγελέας ζητούσε την παραπομπή σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσηςήρθε η ώρα της κρίσης.
Μέσα στο Μάρτιο πιθανολογείται ότι η δίκη θα αρχίσει με 70 κατηγορούμενους να κάθονται στο εδώλιο του του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αν κι εφόσον υιοθετήσει την κρίση .

Σύμφωνα με τον κ. Ντογιάκο, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν ως στόχο την επιβολή της ιδεολογίας τους δια της βίας.
Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας, περιγράφει μία μία τις επιθέσεις των μελών της Χ.Α, την εκπαίδευση, τα τάγματα εφόδου, την απόλυτη υπακοή στον αρχηγό αλλά και την στρατιωτική ιεραρχία της.
Ο εισαγγελέας δεν ενδιαφέρεται για την ιδεολογία των Χρυσαυγιτών η οποία είναι ποινικά αδιάφορη αλλά στέκεται στις  πράξεις που φέρονται ότι τέλεσαν.

Από την άλλη πλευρά τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, μιλούν για πολιτική δίωξη επειδή έχουν υψηλά εκλογικά ποσοστά, υποστηρίζοντας ότι αυτά θα ήταν μεγαλύτερα εάν τα στελέχη της δεν ήταν πίσω από τα κάγκελα.