Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συνεργασία με τους "Γιατρούς του Κόσμου" αρχίζει ο Δήμος Κω



Συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου ξεκινά ο Δήμος Κω για δωρεάν ιατρική εξέταση άπορων και ανασφάλιστων δημοτών.

Σε πρώτη φάση από τις 5 μέχρι τις 9 Μαϊου θα βρίσκονται στην Κω, σε Πυλί, Αντιμάχεια και Κέφαλο, δύο κινητές ιατρικές μονάδες.

Παράλληλα θα υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας σε ετήσια βάση. Στόχος της επίσκεψης του Μαϊου είναι να εξεταστούν περίπου 1000 άποροι και ανασφάλιστοι συνδημότες δήλωσε η αντιδήμαρχος Ιωάννα Ρούφα και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να απευθύνεται για ραντεβού στο τηλέφωνο 20440.

Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγείας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κω σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. Γιατροί του Κόσμου ανακοινώνουν την επίσκεψη του Προγράμματος Ιατρικού Ελέγχου «Υγεία για όλους».

Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από 05 μέχρι 09 Μαΐου 2014, θα επισκεφθούν το νησί της Κω δύο κινητές μονάδες με πολυμελή ομάδα Ιατρών, ειδικοτήτων Γυναικολόγου, Οφθαλμίατρου, Δερματολόγου, Παιδιάτρου και Ουρολόγου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα παροχής ιατρικών υπηρεσιών, σε ενήλικες και παιδιά, που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

    Άποροι και οικονομικά αδύναμοι

    Κάτοχοι βιβλιαρίου ανασφαλίστου

    Δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων. 

    Ανασφάλιστοι ή άτομα με ανενεργά βιβλιάρια υγείας

    Α.Μ.Ε.Α.

    Άτομα τρίτης ηλικίας άνω των 60 ετών. Παιδιά άπορων και οικονομικά αδύναμων, πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Παρασκευή 02 Μαΐου 2014 στο τηλ. 2242020440, στην κα Τριπολίτου Μυρσίνη.