Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Απίστευτη καταγγελία: Ο Πατούλης του ΙΣΑ έκανε σύμβαση με ΕΟΠΥΥ !



«Πόσο ηθικό είναι να καλεί τους ιατρούς να μην κάνουν σύμβαση και ο ίδιος να κάνει το αντίθετο;» διερωτάται ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, κ. Γιώργος Ελευθερίου
Nέος εμφύλιος ξέσπασε στους κόλπους των «γαλάζιων» γιατρών.

Δύο εβδομάδες μετά την αντιπαράθεση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλη Βλασταράκου με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά για τον ΕΟΠΥΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, άλλοι δύο γιατροί, γνωστοί συνδικαλιστές της παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ βρίσκονται… ενώπιος ενωπίω εκτοξεύοντας σκληρές καταγγελίες και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, κ. Γιώργος Ελευθερίου ανήρτησε την Τρίτη στο προφίλ του στο facebook καθώς και στην ιστοσελίδα www.iatroi.eu.gr μήνυμα το οποίο αποκάλυπτε ότι «ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ), κ. Γιώργος Πατούλης, παρότι γνωστός πολέμιος των συμβάσεων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, έχει συνάψει ο ίδιος σύμβαση στο ιδιωτικό του ιατρείο ως ορθοπεδικός ιατρός με τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ιδιωτών συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, το γεγονός αυτό προκάλεσε ιδιαίτερη στους ιατρούς του πρώην ΙΚΑ «που αυτή την εποχή δίνουν τη μάχη για να κρατήσουν ανοικτά τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ αλλά και στους υπόλοιπους ιατρούς που εισάκουσαν τις «επαναστατικές» οδηγίες του κ. Πατούλη και δε συμβλήθηκαν με τον ΕΟΠΥΥ. Πόσο ηθικό είναι να καλεί τους ιατρούς να μην κάνουν σύμβαση και ο ίδιος να κάνει το αντίθετο;» διερωτάται ο κ. Ελευθερίου.

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου του ΙΣΑ, ο οποίος χαρακτήρισε ψευδή, κακόβουλη, άκαιρη και άκυρη την ανάρτηση, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Πατούλης δεν έχει καμία σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ», ενώ σε ό,τι αφορά τον συνάδελφό του γιατρό ο πρόεδρος του ΙΣΑ επιφυλάσσει πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς όπως «υπονομευτής του ιατρικού αγώνα», «όνειδος για το ιατρικό σώμα», «εφιάλτης που διέσπασε την πανελλαδική προσπάθεια συλλογικών συμβάσεων».

Σε σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η θέση που είχε ο κ. Πατούλης ως γιατρός του ΙΚΑ Αμαρουσίου και στη συνέχεια της Μονάδας του ΕΟΠΥΥ Αμαρουσίου, του παρείχε το δικαίωμα των 150 επισκέψεων στο ιδιωτικό ιατρείο, όπως και σε όλους του γιατρούς των μονάδων. «Από 1/1/2014 που καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις όλων των γιατρών των Μονάδων ΕΟΠΥΥ, έπαψε να ισχύει και η δική του. Δεν συμβλήθηκε λοιπόν και δεν προέβη σε καμία νέα σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ», σημειώνεται.

«Αυτός ο υπονομευτής του ιατρικού αγώνα που ψεύδεται ασύστολα, ρίχνοντας λάσπη στον πρόεδρο του ΙΣΑ, αποτελεί σήμερα όλεθρο και όνειδος για το ιατρικό σώμα: είναι αυτός που λεηλάτησε πολλές φορές την ιατρική συνείδηση και ελπίδα, από την αρρωστημένη φιλοδοξία του να ανελιχθεί σε βάρος των συναδέλφων, και ως άλλος ΕΦΙΑΛΤΗΣ διέσπασε και πρόδωσε την πανελλαδική προσπάθεια συλλογικών συμβάσεων των Ιατρικών Συλλόγων και του ΠΙΣ και κάθε απεργιακή κινητοποίηση των Μονάδων ΕΟΠΥΥ» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ καλεί τους γιατρούς να συνταχθούν στη διεκδίκηση του ΙΣΑ για συλλογικές συμβάσεις, επισημαίνοντας ότι «οι ώρες είναι κρίσιμες και απαιτούν ομοψυχία από αυτούς που την αντιλαμβάνονται και αυτούς που την επιθυμούν».