Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Τραγωδία: Ένας νεκρός και δεκατέσσερις τραυματίες στα Τέμπη



Σοκ έχει προκαλέσει το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Δευτέρας στην κοιλάδα των Τεμπών στο ύψος των διοδίων και κόστισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο, ενώ τουλάχιστον 14 είναι οι τραυματίες. Δύο από αυτούς δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Όλα άρχισαν όταν ένα Ι.Χ αυτοκίνητο επιχείρησε να προσπεράσει λεωφορείο του ΚΤΕΛ που κατευθυνόταν προς τη Θεσσαλονίκη και συγκρούστηκε μετωπικά με νταλίκα με βουλγάρικες πινακίδες που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Μετά τη σφοδρότατη σύγκρουση η νταλίκα ανατράπηκε και το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, με 18 επιβάτες, έπεσε πάνω της.

Νεκρός ανασύρθηκε ο 47χρονος οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου, ενώ τραυματίστηκαν η σύζυγός του και οι κόρες του, 17 και 7 ετών.

Το επτάχρονο κορίτσι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Λάρισας και έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Τραύματα φέρει και ο βούλγαρος οδηγός της νταλίκας.

Όπως προαναφέραμε, συνολικά τραυματίστηκαν τουλάχιστον 14 άνθρωποι. Από αυτούς, οι τέσσερις, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ δύο δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Επιτόπου έσπευσαν οχήματα της ΕΛΑΣ, Πυροσβεστική και δεκαοχτώ ασθενοφόρα από όλη τη Θεσσαλία.

Επί ώρες άνδρες της ΕΜΑΚ που βρέθηκαν εκεί με δύο ειδικά εξοπλισμένα οχήματα προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες, κυρίως του λεωφορείου, οι οποίοι καλούσαν σε βοήθεια.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεκόπη και διεξαγόταν μέσω παρακαμπτηρίων οδών, ενώ ουρές χιλιoμέτρων σχηματίστηκαν και στα δύο ρεύματα.