Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Στο υπ. Εργασίας η Τρόικα - Ο "φοβισμένος" Τόμσεν δεν... έβγαινε από το αυτοκίνητο! (ΒΙΝΤΕΟ)



Μετά τα κέρματα που έφαγε στο κεφάλι και τη... φυγάδευσή του από το υπουργείο Οικονομικών, ο Πόουλ Τόμσεν προτίμησε να... προφυλαχθεί μέχρι και την τελευταία στιγμή, κατά την άφιξή του στο υπουργείο Εργασίας, όπου στις 4 μ.μ. άρχισε η συνάντηση με την Τρόικα.

Έτσι, σε αντίθεση με τους Μορς και Μαζούχ, οι οποίοι κατέβηκαν μπροστά στο υπουργείο Εργασίας και συνέχισαν πεζοί, ο Τόμσεν μπήκε με το αυτοκίνητο μέσα στη στοά, για να αποφύγει αυτήν την φορά τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος.

Νωρίτερα: Φυγαδεύτηκαν κατά την έξοδό τους από το υπουργείο Οικονομικών οι Τροϊκανοί Τόμσεν και Μορς

Καθαρίστριες που είναι σε διαθεσιμότητα αλλά και υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης που διαμαρτύρονταν γιατί 100 συνάδελφοί τους βγαίνουν σε διαθεσιμότητα προσπάθησαν να εμποδίσουν την αναχώρηση του κλιμακίου της τρόικας, με τον Πόουλ Τόμσεν να περνάει δύσκολες στιγμές.

Οι αστυνομικοί είχαν σηματίσει κλοιό προστασίας για να φυγαδεύσουν την αποστολή της τρόικας από την πίσω πόρτα. Η ένταση ήταν μεγάλη και οι διαδηλωτές εξαγριωμένοι φώναζαν συνθήματα.

{youtube}0p1Ixhp4rLQ{/youtube}

{youtube}dnIDS2aw8Yc{/youtube}

Επεισοδιακή και η άφιξη της Τρόικας στο υπ. Οικονομικών

Μια χούφτα κέρματα πέταξε άγνωστος πολίτης στο αυτοκίνητο του Πόουλ Τόμσεν, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, την ώρα που ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έφτανε στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που το αυτοκίνητο που μετέφερε τον κ. Τόμσεν έμπαινε στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα και πριν ακόμη ο Δανός τεχνοκράτης βγει από το αυτοκίνητό του, άγνωστος πολίτης πέταξε προς την πλευρά του επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας μια χούφτα κέρματα!

Τα νομίσματα δεν χτύπησαν τον κ. Τόμσεν αλλά το αυτοκίνητό του. Ο πολίτης που έκανε την ακτιβιστική ενέργεια προσήχθη από τους αστυνομικούς χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν συνελήφθη.

Τον κ. Τόμσεν και τον κ. Ματίας Μορς (ο κ. Κλάους Μαζούχ δεν συμμετέχει στην εναρκτήρια συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών) «υποδέχθηκε» στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών και η γνωστή περσόνα Ελένη Λουκά η οποία φώναξε συνθήματα εναντίον των μελών της τρόικας.