Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Ελλάδα



«Φωτιά» η βενζίνη για την έξοδο του Πάσχα – Θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ

Πασχαλινή έξοδο με την τιμή της απλής αμόλυβδης να ξεπερνά τα 2 ευρώ θα κάνουν, όπως όλα δείχνουν, οι εκδρομείς τον Μάιο, καθώς συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των καυσίμων, ενώ αναμένονται νέα επεισόδια στην κρίση στη Μέση Ανατολή, που επηρεάζουν δραστικά και τις τιμές.



Ξεκινά η καταβολή του επιδόματος μητρότητας σε ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες

Άνοιξε σήμερα, 18/4, η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες.

Πλέον και αυτή η κατηγορία δικαιούχων θα λαμβάνει μηνιαίως ποσό ίσο με τον εκάστοτε ισχύοντα κατώτατο μισθό, που, σήμερα, ανέρχεται στα 830 ευρώ, για εννέα μήνες. Δηλαδή, συνολικά 7.470 ευρώ.



Κατέστρεψαν τις δημοτικές τουαλέτες στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης – Ο δήμος κατέθεσε μήνυση

Μήνυση κατέθεσε ο δήμος Θεσσαλονίκης σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα της Χαριλάου για τις ζημιές που προκλήθηκαν στις δημοτικές τουαλέτες στη Νέα Παραλία μετά τον βανδαλισμό.



Συνελήφθη απότακτος αστυνομικός για εμπλοκή σε απόπειρα εκβίασης

Ένας 48χρονος συνελήφθη για εμπλοκή σε υπόθεση απόπειρας εκβίασης, την εξιχνίαση της οποίας ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για απότακτο αστυνομικό, ο οποίος ήδη παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.



Νίκη Κεραμέως για επιστολική ψήφο: Μέχρι και τη Μεγάλη Δευτέρα οι εγγραφές

Για την επιστολική ψήφο μίλησε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη την Πέμπτη, 18/4, η Νίκη Κεραμέως. Όπως χαρακτηριστικά ξεκαθάρισε, οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Η υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί 95 χιλιάδες πολίτες από 115 διαφορετικές χώρες, ενώ εξήγησε ότι οι 66 χιλιάδες εγγραφές έχουν γίνει από την Ελλάδα.



Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ: Πληρωμή 4,75 εκατ. ευρώ σε 1.141 δικαιούχους

Την Παρασκευή, 19 Απριλίου, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 1.141 δικαιούχων του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» το ποσό των 4.743.066 ευρώ, με τη 15η σχετική απόφαση έγκρισης πίστωσης.

Συνολικά, από τον Νοέμβριο του 2023, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα έχει καταβάλει την επιδότηση σε 6.086 δικαιούχους, με το ποσό των 20.460.992 ευρώ, για αγορά ηλεκτρικού οχήματος.