Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ελλάδα



Πασαλιμάνι: Προφυλακιστέος ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε – Ελεύθεροι οι 8 εργάτες

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά, ο 47χρονος εργολάβος του κτιρίου στο Πασαλιμάνι, τμήμα του οποίου είχε καταρρεύσει, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατος ένας 31χρονος αστυνομικός που απασχολείτο στις εργασίες και να τραυματιστεί σοβαρά ένα 33χρονος εργάτης από τη Γεωργία.



Ναός Επικούριου Απόλλωνα: Το θαύμα της Αρχαίας Ελλάδας και ο μύθος που τον περιβάλλει

Η χώρα μας έχει πλήθος από μνημεία και αξιοθέατα που μας μεταφέρουν νοερά σε άλλες εποχές και, ασφαλώς, στον τρόπο ζωής των αρχαίων προγόνων μας.



Χάσμα βαθύ και αγεφύρωτο στον ΣΥΡΙΖΑ

της Νίκης Ζορμπά

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημοσκοπικά κέρδη και παίρνει ανάσα εν όψει των ευρωεκλογών, σε μια ισορροπία η οποία, κατά πώς λένε οι δημοσκόποι, δύσκολα θα διαταραχθεί υπό το παρόντα δεδομένα: Η Ν.Δ. δείχνει τάσεις συσπείρωσης που τη φέρουν κοντά στον στόχο του 33% και από εκεί και πέρα βγαίνουν τα "κιάλια".

 

Δημήτρης Παπανώτας: Με κακοποιούν πολιτικά, είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς

Η διαγραφή του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην πρώτη γραμμή με τον παρουσιαστή να κάνει παρέμβαση στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» προκειμένου να απαντήσει στην Έφη Αχτσιόγλου.

Ο Δημήτρης Παπανώτας υποστήριξε ότι βάζουν στο στόμα του που δεν τον εκφράζουν μιλώντας για την Εφη Αχτσιόγλου.



Τα Τείχη της Κωνσταντινούπολης και η άγνωστη ιστορία τους

Η αμυντική θωράκιση της Κωνσταντινούπολης χάρη στην διπλή σειρά τειχών προστάτευσε την Βυζαντινή Αυτοκρατορία σε εκατοντάδες πολιορκίες διαμέσω των αιώνων, με αποτέλεσμα τα τείχη να αποκαλούνται και ως «θεοφύλακτα».