Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Χαλάζι και δυνατοί άνεμοι έπληξαν τα Ιωάννινα



Καλοκαιρινό μπουρίνι έπληξε το απόγευμα της Δευτέρας το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων. 
Μετά τις υψηλές θερμοκρασίες, δυνατοί άνεμοι και ισχυρή χαλαζόπτωση άλλαξαν το σκηνικό του καιρού, και το χαλάζι που έπεσε σε μέγεθος φουντουκιού άσπρισε το κέντρο της πόλης.

Η Πυροσβεστική δέχεται μάλιστα κλήσεις για δένδρα που ξεριζώθηκαν. Στην παλιά πόλη, στην οδό Αγίου Νικολάου, πλατάνος που έπεσε λόγω των δυνατών ανέμων καταπλάκωσε 4 αυτοκίνητα.

Την ίδια ώρα, στον παραλίμνιο δρόμο σπασμένα κλαδιά και δένδρα και δρόμοι πλημμυρισμένοι έδιναν την εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου.

Κολόνα της ΔΕΗ έσπασε στο Πανηπειρωτικό Στάδιο στην περιοχή της Ανατολής, ενώ κεραμίδια υποχωρούσαν από τις στέγες και τέντες «σηκώνονταν» από τα σπίτια.

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν επίσης τη Φλώρινα και την Πτολεμαΐδα, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις, για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα και αποθήκες.

Η νεροποντή, στις δύο αυτές πόλεις, συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους, οδηγώντας παράλληλα σε «βουτιά» τον υδράργυρο που αυτήν την στιγμή δεν ξεπερνάει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Σε περιοχές της Καστοριάς έπεσε χαλάζι προκαλώντας ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, ενώ στην επαρχία Εορδαίας Κοζάνης σημειώθηκαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης.