Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Για πούλημα η βίλα του Λυμπέρη



Στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης βρίσκεται ο γνωστός εκδότης Αντώνης Λυμπέρης και η σύζυγός του και σχεδιάστρια μόδας Έλενα Μακρή-Λυμπέρη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Spirto" οι εξελίξεις στα οικονομικά του άλλοτε αυτοκράτορα των περιοδικών είναι καταιγιστικές. Το ζευγάρι βλέπει την περιουσία που έκτισε με πολύ κόπο τις τελευταίες δεκαετίες να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Ο Αντώνης Λυμπέρης διαπίστωσε ότι τα οικονομικά προβλήματά του έδωσαν τη χαριστική βολή και στο κοινωνικό του status, ακούγοντας ένα ηχηρό ΟΧΙ από τους υπεύθυνους στο «Tatoi Club», στο αίτημά του να γίνει μέλος και να παίζει τένις με τους φίλους του στο prive κτήμα στη Βαρυμπόμπη. Όμως οι πιο σοβαρές «σκοτούρες» του εκδότη αφορούν στους επικείμενους πλειστηριασμούς της περιουσίας του, με τον ίδιο να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να τη γλιτώσει από τα συσσωρευμένα χρέη στις τράπεζες.

Η εξοχική βίλα στη Μύκονο, το σκάφος και η βίλα της οικογένειας στο Κεφαλάρι είναι στον… αέρα. Τις τελευταίες ημέρες, το μεγάλο αγκάθι για τον Αντώνη Λυμπέρη είναι η έπαυλη στην οποία έζησε όλες τις μεγάλες στιγμές τόσο σε οικογενειακό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Το πολυτελές οίκημα στο Κεφαλάρι, που στέγαζε την οικογένεια στα χρόνια της παντοδυναμίας της στον χώρο των περιοδικών, βγαίνει στο σφυρί, βυθίζοντας τον ιδιοκτήτη του στην απόγνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Spirto», έχει ανακοινωθεί ο πλειστηριασμός του ακινήτου για αυτή την εβδομάδα και ο πρώην εκδότης προσπαθεί να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να σταματήσει τις διαδικασίες. Φυσικά δεν έχει τα χρήματα για να «χτυπήσει» το σπίτι, αλλά προσπαθεί να δανειστεί ένα ποσό, ώστε να το καταβάλει στο πινάκιο οφειλών του και να σταματήσει έστω και προσωρινά τη διαδικασία δημόσιας διεκδίκησης. Αυτό το αγχωτικό κυνήγι των προθεσμιών και η επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης ενός σεβαστού ποσού για να δοθεί στην τράπεζα, ξεκίνησε δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Τότε οι δικηγόροι του τον ενημέρωσαν ότι θα έβγαινε σε πλειστηριασμό και η βίλα της οικογένειας στη Μύκονο, με αρκετούς εκατομμυριούχους ενδιαφερόμενους να περιμένουν υπομονετικά να «χτυπήσουν» το ακίνητο, σε εξευτελιστική τιμή για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την ανέγερσή του και φυσικά την υψηλή εμπορική αξία που έχουν τα ακίνητα και τα οικόπεδα στη θέση Τρούλο της Μυκόνου. Το «παλάτι» των 883 τ.μ. -που έχει φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας showbiz- είναι δεσμευμένο από την Ανεξάρτητη Αρχή για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, με τον πλειστηριασμό να λαμβάνει χώρα στο Ειρηνοδικείο Μυκόνου. Συγκεκριμένα, στη Eurobank η υποθήκη ανέρχεται στο ποσό των 4 εκατ. ευρώ, στην Εμπορική έχει γίνει προσημείωση για 2,4 εκατ. ευρώ και στην Τράπεζα Κύπρου για το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ.

Τιμή εκκίνησης για τη βίλα στο πιο ακριβό νησί του Αιγαίου έχει οριστεί το ποσό των 3 εκατ. ευρώ, αφού οι υποψήφιοι νέοι ιδιοκτήτες, εκτός από την εκπληκτική θέα που θα απολαμβάνουν στο ύψωμα, θα χαρούν και τις ανέσεις που προσφέρει απλόχερα η πισίνα, το τζακούζι, οι τεράστιες βεράντες και τα υπόγεια γκαράζ. Ο Αντώνης Λυμπέρης προσπαθεί να βρει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, ζητώντας διευκόλυνση από τους ευκατάστατους φίλους του, προκειμένου να παραμείνει οικονομικά ζωντανός. Όμως τα σημάδια και τα μηνύματα που παίρνει δεν τον γεμίζουν με αισιοδοξία.

Του «έκλεισαν την πόρτα» στο «Tatoi Club»

Όσοι κινούνται στο στενό περιβάλλον του Λυμπέρη, υποστηρίζουν πως, παρά τις έντονες πιέσεις που δέχεται τον τελευταίο καιρό, ο ίδιος κάνει τα πάντα για να σταθεί ξανά στα πόδια του. Σε αντίθεση με τον άλλοτε μεγάλο του αντίπαλο, τον Πέτρο Κωστόπουλο, που άφησε να φανούν προς όλους -φίλους, αναγνώστες κι εχθρούς- τα άσχημα συναισθήματα που του προκάλεσε η κατάρρευση της αυτοκρατορίας του, εκείνος προσπαθεί να κρατήσει τα συναισθήματα άγχους και κατάθλιψης μακριά από την κοινή γνώμη.

Προσπαθεί να διαχειριστεί την όλη κατάσταση με το status που έβγαζαν τα περιοδικά του στην εποχή της μεγάλης τους ακμής. Κάνει ότι δεν καταλαβαίνει όταν διαβάζει άρθρα που τον χαρακτηρίζουν «Φο Ωνάση», ενώ προσπαθεί να στηρίξει δημόσια τις προσπάθειες της συζύγου του, Έλενας, να σταθεί επαγγελματικά στον χώρο της μόδας.

Όμως στις αρχές του καλοκαιριού δέχθηκε ένα ισχυρό χτύπημα στον εγωισμό του. Έχοντας μάθει να κυκλοφορεί πάντα στα καλύτερα κλειστά clubs, παρέα μe τους εγχώριους celebrities, ο Λυμπέρης θέλησε να γίνει μέλος του «Tatoi Club». Η διαδικασία που ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις είναι απλή. Το υποψήφιο μέλος καταθέτει μια αίτηση καθώς και συστατικές επιστολές από δύο παλαιότερα μέλη. Φυσικά το παρελθόν του και οι γνωριμίες του δεν τον δυσκόλεψαν να πείσει δύο κοσμικούς που έγιναν δεκτοί στη Βαρυμπόμπη να του «ανοίξουν την πόρτα» του club, προτείνοντάς τον για νέο μέλος. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο φάκελος της αίτησης του πρώην εκδότη έφτασε μέχρι τον ιδιοκτήτη του prive club.

Η απόρριψη της αίτησης έγινε αμέσως talk of the town στα κοσμικά στέκια των βορείων προαστίων. Ίσως αυτό να ήταν το μεγαλύτερο χτύπημα στον εγωισμό του, αφού πάντα ο Λυμπέρης και η Μακρή επεδίωκαν την προβολή μέσω των κύκλων της high society της πρωτεύουσας. Για πρώτη φορά, λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός του, συνειδητοποίησε το μέγεθος της καταστροφής και τον πραγματικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα του ίδιου και της συζύγου του. Άλλωστε, ο Αντώνης Λυμπέρης δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ την 6η Νοεμβρίου του 2012. Ήταν η ημέρα που το εκδοτικό του όνειρο κατέρρευσε. Πολλοί πίστεψαν ότι δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο του Πέτρου Κωστόπουλου, αφού είχε καταφέρει να κρατήσει την προβληματική εταιρεία του ζωντανή λίγο παραπάνω από τον μεγάλο του ανταγωνιστή.

Σήμερα ο ίδιος αισθάνεται προδομένος από τη στάση των τραπεζικών που δεν πίστεψαν στη βιωσιμότητα των Εκδόσεων Λυμπέρη και προχώρησαν τις διαδικασίες διεκδίκησης των οφειλών. Τώρα, εκτός από τους πρώην υπαλλήλους του, ακόμη και παλιοί -πιστοί κάποτε όταν όλα φάνταζαν ιδανικά στον εκδοτικό του όμιλο- φίλοι του φέρεται να του έχουν γυρίσει την πλάτη. Από τους ελάχιστους που έχουν παραμείνει δίπλα του είναι ο στενός του συνεργάτης Πέτρος Μπουροβίλης, με τον οποίο «δουλεύουν» έντυπα μεγάλων εταιρειών, όπως το περιοδικό του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Πηγή: εφημερίδα SPIRTO