Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΔΕΙΤΕ: Ποια είναι τα νέα υποκαταστήματα τραπεζών που ανοίγουν σήμερα για τους συνταξιούχους



Η τράπεζα Eurobank ανακοίνωσε κι άλλα υποκαταστήματα που θα ανοίξουν για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν έχουν κάρτα για να πάρουν τα χρήματά τους από ΑΤΜ.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, σήμερα στα 150 υποκαταστήματά της που άνοιξαν χθες προστίθενται άλλα 23 σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν έχουν χρεωστικές κάρτες.

Οι συνταξιούχοι που θα εξυπηρετηθούν μέσω των ταμείων των καταστημάτων (Eurobank και Δικτύου Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου) μπορούν να πάρουν έως 120 ευρώ μετρητά, εφάπαξ.

Δικαίωμα ανάληψης του ποσού των 120 ευρώ έχουν οι συνταξιούχοι ή οι πληρεξούσιοι τα στοιχεία των οποίων έχουν ήδη γνωστοποιηθεί στην Τράπεζα κατά το παρελθόν ή πρόσωπα που έχουν εξουσιοδοτηθεί από τους συνταξιούχους, καθώς και τυχόν συνδικαιούχοι των λογαριασμών, στους οποίους πιστώνεται η σύνταξη.

Προκειμένου να εξυπηρετηθεί, ο συνταξιούχος ή ο συνδικαιούχος του λογαριασμού (ή τυχόν πληρεξούσιο πρόσωπο) θα πρέπει απαραιτήτως να επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο αποδεκτό έγγραφο για την πιστοποίηση της ταυτότητάς του, το σχετικό αποδεικτικό από το Ταμείο του, καθώς και τυχόν συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο ή εξουσιοδότηση θεωρημένη από Δημόσια Αρχή.

Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτεραιότητα και όχι αλφαβητικά όπως έχει ανακοινώσει (μαύρη νύχτα) η κυβέρνηση.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα παραταθεί πέραν του συνήθους, εφόσον είναι απαραίτητο, ώστε να εξυπηρετηθεί ο μέγιστος αριθμός δικαιούχων.

Επίσης, η Eurobank ανακοίνωσε ότι προβαίνει άμεσα στην έκδοση χρεωστικών καρτών στους δικαιούχους καταβολής συντάξεως, με τις οποίες αυτοί θα μπορούν να προβαίνουν σε αναλήψεις μετρητών και από ΑΤΜ.

Η λίστα των καταστημάτων της Τράπεζας που θα είναι ανοικτά για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων είναι διαθέσιμη και στο www.eurobank.gr.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το site της Eurobank (www.eurobank.gr) ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 9555000.