Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Τους οφείλει δεδουλευμένα και…εξαφανίστηκε!



Το…success story του τουρισμού περιγράφει μέσω δελτίο τύπου το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλοντας ακόμα ένα περιστατικό αυθαιρεσίας στο χώρο των ξενοδοχειακών μονάδων.

Αν και διανύουμε τις πρώτες ημέρες της νέας καλοκαιρινής σαιζόν, φαίνεται πως κάποιοι ιδιοκτήτες παρά τους πολύ χαμηλούς μισθούς που έχουν εξασφαλίσει μέσω των ατομικών συμβάσεων βρίσκουν την ευκαιρία να μην καταβάλλουν ούτε αυτά τα λιγοστά χρήματα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, σήμερα ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, υπέβαλε μήνυση σε γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα καθώς δεν είχε καταβληθεί ο μισθός του Απριλίου. Η μήνυση ενεργοποίησε την αυτόφωρη διαδικασία, ωστόσο ο εργοδότης ή ο εκπρόσωπος του δεν βρέθηκαν παρά την αναζήτηση από την Ελληνική Αστυνομία.

«Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία χρωστάει από πέρυσι   την άδεια και το επίδομα αδείας έχει υπογράψει στις ατομικές συμβάσεις την πληρωμή μισθού στις  είκοσι του επόμενου μήνα και παρόλα αυτά συνεχίζει να έχει τους εργαζόμενους απλήρωτους», αναφέρει το Σωματείο στο Δελτίο Τύπου περιγράφοντας το…χάος που επικρατεί σε πολλά ξενοδοχεία της χώρας.

«Ενημερώνουμε τους εργοδότες ότι σε κάθε καταγγελία εργαζομένων για την μη πληρωμή μισθού θα ζητάμε με την αυτόφωρη διαδικασία την ποινική τους  δίωξη.

Πρέπει επιτέλους οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν υποστεί μειώσεις , ατομικές συμβάσεις, εντατικοποίηση εργασίας, αυξήσεις στο φόρο μισθωτών υπηρεσιών να πληρώνεται στην ώρα τους και μπορεί στην συγκεκριμένη περίπτωση να διέφυγαν την σύλληψη οι υπεύθυνοι αλλά κάποια στιγμή κάποιοι θα πάνε μέσα», προειδοποιούν, κλείνοντας την ανακοίνωσή τους οι ξενοδοχοϋπάλληλοι.