Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τι χτύπησε αεροπλάνο της Aegean 19.000 πόδια πάνω από τη Λήμνο;



Επιβατικό αεροπλάνο της Aegean που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Αθήνα, ενώ βρισκόταν πάνω από τη Λήμνο και σε ύψος 19.000 ποδών, κάτι χτύπησε στο τζάμι του πιλοτηρίου με αποτέλεσμα να προκληθεί ρωγμή.

Όπως γράφει το LimnosReport, το αεροσκάφος συνέχισε κανονικά την πορεία του προς τον τελικό προορισμό που ήταν το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος των Αθηνών.

Τόσο η εμπειρία, όσο και η ψυχραιμία των χειριστών, δεν επέτρεψαν σε καμία στιγμή να προκληθεί κίνδυνος τόσο για το αεροπλάνο όσο και για τους επιβάτες.

Με την ασφαλή προσγείωση του αεροπλάνου της Aegean τύπου DASH-Q400, ελέγχθηκε αμέσως από τα αρμόδια όργανα του Αεροδρομίου.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός του δείγματος αίματος που εντοπίστηκε στο εξωτερικό μέρος του τζαμιού του πιλοτήριου μιας και είναι ασύνηθες σε τέτοιο υψόμετρο να συναντώνται σμήνη πουλιών.

Λήφθηκε δείγμα αίματος και εστάλλει, σύμφωνα με το LimnosReport πάντα, προς ανάλυση στα εργαστήρια, ώστε να υπάρξουν ποιο συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τα αίτια του ατυχήματος για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά ή κίνδυνοι στο μέλλον.