Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Κραυγή αγωνίας από την αδελφή του καπετάνιου του Γουλανδρή που βρέθηκε νεκρός



Εκκληση να βρεθεί ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι του Θανάση Λάμπρου, κάνει η αδελφή του Αθανασία Λάμπρου με επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση.

Πρόκειται για τον καπετάνιο του εφοπλιστή Νίκου Γουλανδρή, ο οποίος στις 8 Δεκεμβρίου του 2014 βρέθηκε νεκρός με δύο σφαίρες στην αυλή σπιτιού ενός φίλου του στην Κοιλάδα Αργολίδας.

Στην επιστολή της η κυρία Αθανασία Λάμπρου αναφέρεται στους πέντε βασανιστικούς, όπως τους χαρακτηρίζει, μήνες που έχουν περάσει από την τραγική ημέρα, στη διάρκεια των οποίων οι συγγενείς του άτυχου καπετάνιου θρηνούν στο σκοτάδι.

Οι ένοχοι για το θάνατο του αδελφού της δεν έχουν βρεθεί, ενώ κατηγορεί την αστυνομία για καθυστέρηση στην έρευνα. Τραγική φιγούρα η δεκάχρονη κόρη του 42χρονου, η οποία αναζητεί την απάντηση στο ερώτημα, γιατί σκότωσαν τον πατέρα της.

«Ο πατέρας μου, ηλικιωμένος ων, ανυπομονεί να βρεθεί αυτός που στέρησε τη ζωή του μοναχογιού του. Η μητέρα μου ζει το δράμα μιας γυναίκας που έχασε το παιδί της. Η ζωή της δεν έχει καμία αξία πια όπως μου λέει.

Το μεγαλύτερο δράμα όμως ζει η δεκάχρονη ορφανή κόρη του αδερφού μου. Εγώ ανυπομονώ. Δεν έχω οργή, δεν έχω θυμό. Νιώθω μόνο πόνο. Πόνο που κάποιοι αποφάσισαν για άγνωστο λόγο να στερήσουν άδικα τη ζωή του αδερφού μου. Γιατί;», σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή της η αδελφή του θύματος.

Η υπόθεση μοιάζει με θρίλερ. Τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι η φημολογούμενη στην αρχή αυτοκτονία, είναι τελικά μία αποτρόπαιη δολοφονία.

Οι συγγενείς του Θανάση Λάμπρου είναι απολύτως σίγουροι, ότι κάποιος ή κάποιοι έκοψαν τόσο βίαια το νήμα της ζωής του αγαπημένου τους προσώπου. Όμως οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ναυπλίου που χειρίζονται την υπόθεση, δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς.

«Επί πέντε μήνες έχουμε επισκεφτεί πολλές φορές την αστυνομία μήπως και μπορέσουμε να πληροφορηθούμε κάτι. Δεν είμαστε αστυνομικοί ή ερευνητές. Γνωρίζουμε και δεν απαιτούμε να μας δίνονται πληροφορίες που δεν μπορούν να δοθούν. Η απάντηση κάθε φορά είναι ίδια, "θα βρεθούν", "οι έρευνες συνεχίζονται", "περιμένουμε ακόμα μερικά στοιχεία" ή κάτι παρόμοιο. Οι ελπίδες αναπτερώνονται.

Και ο καιρός περνά, οι μήνες περνούν. Και φοβάμαι ότι θα γίνουν χρόνια. Και ότι ο φόνος του αδερφού μου θα μείνει ανεξιχνίαστος», προσθέτει η Αθανασία Λάμπρου, αποκαλύπτοντας ότι οι συγχωριανοί της πρότειναν στην οικογένεια του θύματος να πραγματοποιήσουν ακόμη και πορεία στην αστυνομία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση.

«Φυσικά και θεωρώ ότι οι έρευνες έχουν καθυστερήσει. Το θεωρώ αδιανόητο επί πέντε μήνες να μην έχει συλληφθεί κάποιος. Το να ομολογήσει ο δολοφόνος την πράξη από μόνος του είναι αδύνατο. Τόσο πολύ καθυστερούν αυτά τα ευρήματα; Τόσο πολύ χρόνο χρειάζεται να εξιχνιαστεί ένα έγκλημα που δεν θεωρώ ότι έγινε και από επαγγελματίες εκτελεστές; Διαμαρτύρομαι για λογαριασμό της οικογένειάς μου και μιας ολόκληρης κοινωνίας για την καθυστέρηση αυτή. Και έχω κάθε δικαίωμα να το κάνω.

Διότι επί 5 μήνες δεν έχουμε δει κανένα αποτέλεσμα. Και αν κάποιος με παρεξηγεί για όσα γράφω ας φέρει τον εαυτό του στη θέση μου», τονίζει η αδελφή του θύματος.

Η κυρία Λάμπρου απευθύνει έκκληση σε όλους να ενταθούν οι έρευνες και στηρίζει στη δικαιοσύνη, το τελευταίο καταφύγιο του ανθρώπου, τις ελπίδες της προκειμένου να δικαιωθεί η μνήμη του αδελφού της. Εκτός από τον παραλήπτη, αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Διοικητή του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Αργολίδας και τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου.

protothema.gr