Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Σπείρα τσιγγάνων κλέβει ηλικιωμένους στις Μυκήνες



Στα ίχνη σπείρας τσιγγάνων που δρουν οργανωμένα στις Μυκήνες και αποσπούν την προσοχή ηλικιωμένων για να τρυπώνουν στα σπίτια τους και να αρπάζουν τις οικονομίες τους, βρίσκονται οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Ναυπλίου και Άργους.

Το τελευταίο περιστατικό κλοπής, που έγινε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στο σπίτι μιας ηλικιωμένης στις Μυκήνες, οδηγεί τις αρχές στην εξάρθρωση της σπείρας. Το θύμα έδωσε την περιγραφή ενός νεαρού τσιγγάνου που μπήκε στο σπίτι της και άδειασε το πορτοφόλι της, ενώ άγνωστοι συνεργοί του την κρατούσαν απασχολημένη. Ο 18χρονος δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας Άργους, που αναζητούν και τους υπόλοιπους.

Η σύλληψη του δράστη ήρθε λίγες ώρες μετά την εξιχνίαση μιας παρόμοιας απόπειρας κλοπής η οποία είχε γίνει στην Αγία Τριάδα μέρα- μεσημέρι στις 26 Ιανουαρίου με την ίδια μέθοδο. Ήδη σχηματίστηκε δικογραφία γι’ αυτή την υπόθεση σε βάρος ενός 21χρονου τσιγγάνου που εκτιμάται ότι ανήκει στην ίδια σπείρα. Ο αριθμός των συνεργών του παραμένει άγνωστος και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.