Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ιωάννινα: Οι αρχές εξιχνίασαν κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης



Ξέρουν τον δράστη, αλλά δεν βρήκαν ούτε αυτόν ούτε τα κλοπιμαία, οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων που ερευνούσαν την κλοπή που είχε γίνει το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο σπίτι μιας ηλικιωμένης στο χωριό Μικρή Γότιστα  με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Πρόκειται για έναν 34χρονο τσιγγάνο που είχε πάει στο σπίτι της 82χρονης γυναίκας μαζί  με έναν συνεργό του ο οποίος δεν έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται. Την κράτησαν απασχολημένη και της άρπαξαν 150 ευρώ, μία χρυσή λίρα και ένα ρολόι. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.

*** Πιο άτυχοι στάθηκαν δυο νεαροί που προσπάθησαν να τρυπώσουν σε ένα σπίτι στην Κέρκυρα για να κλέψουν, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή. Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας οι δυο Έλληνες ηλικίας 27 και 24 χρόνων ταυτοποιήθηκαν ως δράστες, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία.