Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι λιμενεργάτες -Αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ



Με κινητοποιήσεις απειλεί η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν σταματήσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, ενώ ζητά συνάντηση με τον κ. Δραγασάκη και τους αρμόδιους υπουργούς Γ. Σταθάκη και Θ. Δρίτσα.

«Σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν σταματήσει την διαδικασία πώλησης των μετοχών, καθώς και κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλα τα λιμάνια με συνέχεια και διάρκεια και την ευθύνη για τις επιπτώσεις αυτών των κινητοποιήσεων θα έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση», αναφέρει η ΟΜΥΛΕ σε ανακοίνωσή της μετά τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua) ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς εντός των επόμενων εβδομάδων.

«Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη για ξεπάγωμα και άμεση συνέχιση του διαγωνισμού πώλησης του Μετοχικού Κεφαλαίου του ΟΛΠ είναι διαμετρικά αντίθετες προς τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, προκλητική προς τους εργαζόμενους και συνάμα εκφυλίζουν την αξιοπιστία της πολιτικής», αναφέρει η ΟΜΥΛΕ στην ανακοίνωσή της και τονίζει ότι «αντί ο κ. Δραγασάκης να καλέσει την COSCO να επιστρέψει τα εκατομμύρια που καρπώθηκε από τις παράνομες φοροαπαλλαγές που απολαμβάνει από την παραχώρηση του Προβλήτα ΙΙ του ΟΛΠ, της χαρίζει τώρα και το υπόλοιπο Λιμάνι».

Παράλληλα η ΟΜΥΛΕ υπενθυμίζει ότι «η Κυβέρνηση στις προγραμματικές της δηλώσεις στη Βουλή δήλωσε ότι σταματάει η πώληση του 67% του Μετοχικού Κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ», ενώ σε άλλο σημείο τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε καταθέσει την πλήρη αντίθεσή του στην πολιτική πώλησης του Μετοχικού Κεφαλαίου και συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Λιμάνια».

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με τον κ.Δραγασάκη και τους αρμόδιους υπουργούς Γ. Σταθάκη και Θ. Δρίτσα «η οποία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες» και κλείνει την ανακοίνωσή του τονίζοντας ότι «την ευθύνη για τις επιπτώσεις αυτών των κινητοποιήσεων θα έχει αποκλειστικά η Κυβέρνηση».