Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Στο νοσοκομείο δύο απεργοί πείνας των Πυρήνων της Φωτιάς



Στο Αττικό Νοσοκομείο νοσηλεύονται δύο απεργοί πείνας, μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Αργυρού και τον Φοίβο Χαρίση, οι οποίοι μαζί με άλλα έξι μέλη των Πυρήνων βρίσκονται στην 25η ημέρα απεργίας πείνας διεκδικώντας την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ"  και την αποφυλάκιση της μητέρας και της συζύγου δύο έγκλειστων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε εχθές Πέμπτη ο δικηγόρος και νομικός εκπρόσωπό τους Φραγκίσκος Ραγκούσης σημείωνε πως και οι οκτώ απεργοί πείνας βρίσκονται σε «οριακή κατάσταση».

Όπως αναφέρει ο κ. Ραγκούσης, «το ελάχιστο που έχει να κάνει η Δικαιοσύνη είναι να κάμψει τη γραφειοκρατία και την ολιγωρία που παρουσιάζεται και να παρθεί απόφαση από το Συμβούλιο, μετά τη θετική πρόταση του εισαγγελέα για αποφυλάκισή τους. Οι 40 παλμοί που χτυπάνε κάποιες καρδιές των απεργών πείνας και το 17% απώλειας του βάρους τους δεν αφήνουν περιθώρια για καμία καθυστέρηση».

Τους δύο απεργούς πείνας επισκέφθηκε στο νοσοκομείο η γιατρός Παντελία Βεργοπούλου, η οποία σε κείμενο που ανήρτισε στο Indymedia αναφέρει πως έχουν χάσει το 16,8% του αρχικού τους βάρους. Η γιατρός προσθέτει ότι απειλούνται οι λειτουργίες των ζωτικών τους οργάνων.