Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ποιος είναι ο μεγάλος φόβος της μητέρας του Βαγγέλη;



Με τον φόβο πως αυτή τη στιγμή ένας άλλος Βαγγέλης ή Βαγγελιώ βασανίζεται κάπου στην Ελλάδα, ζει η μάνα του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Αυτό αποκάλυψε η ίδια στον Σταύρο Θεοδωράκη που την επισκέφτηκε χθες. Μέρα γιορτής για τον Βαγγέλη και η μάνα αποφάσισε να έχει το σπίτι ανοιχτό για φίλους και συγγενείς. Λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης:

«Χθες βράδυ πήγα στο σπίτι του Βαγγέλη. Δεν τους ήξερα τους ανθρώπους. Είχα κάποιους φίλους στο περιβάλλον και ζήτησα να δω τη μητέρα, τα παιδιά. Το σπίτι ήταν ανοικτό γιατί σαν χθες θα ήταν η γιορτή του. Η μάνα είχε ετοιμάσει και φιλέματα, μόνο που έρχονταν με μαύρα ρούχα οι περισσότεροι.

Είναι ένα θέμα που ξεπερνάει την κρίση. Είναι ένα θέμα που θα μας βασανίζει αν δεν το λύσουμε. Ότι κάποιοι τσαμπουκάδες επιβάλλουν σε κάποιους δημόσιους χώρους κάποιους κανόνες είναι δηλητηριώδες για την κοινωνία και πρέπει κάτι να κάνουμε. Συζήτησα με τη μητέρα του, τους θείους του, τον παππού του. Πρέπει να δώσουμε μια απάντηση. Και εμείς πρέπει να δώσουμε μια διπλή απάντηση. Ο Βαγγέλης ήταν θύμα μιας παρέας τσαμπουκάδων που ήταν και αυτοί από την Κρήτη. Γι’ αυτό εμείς πρέπει να απολογηθούμε και πρέπει να πούμε ότι αυτού του είδους οι τσαμπουκάδες δεν έχουν θέση στην Κρήτη. Αυτή η καινούργια λεβεντομαγκιά του να πειράζεις αυτόν που θεωρείς αδύνατο ή διαφορετικό, πρέπει να εκλείψει» υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης που ανακοίνωσε πως το Ποτάμι κατέθεσε πρόταση σε όλα τα κόμματα προκειμένου να γίνει συνεδρίαση της επιτροπής μορφωτικών και κοινωνικών υποθέσεων για το θέμα του bulling. 

O Σταυρός Θεοδωράρκης πρόσθεσε: «Να σας πω μόνο κάτι που μου είπε η Μαρία, η μητέρα του. «Πολύ φοβάμαι ότι και τώρα που μιλάμε κάποιος άλλος Βαγγέλης ή μια άλλη Βαγγελιώ βασανίζεται σε ένα άλλο μέρος της Ελλάδας». Ότι αυτό δηλαδή δεν ήταν κάτι μεμονωμένο, κάτι που συνέβη άπαξ. Σίγουρα γίνεται κάτι ανάλογο σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου. Άρα είμαστε υποχρεωμένοι να το συζητήσουμε και να δούμε πως θα το εξαλείψουμε» είπε.