Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Προφυλακιστέος ο 40χρονος παιδόφιλος



Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 40χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα στο Περιστέρι και κατηγορείται για αποπλάνηση ανήλικων παιδιών.
Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για περισσότερες από δύο ώρες στην 10η Τακτική ανακρίτρια για τα αδικήματα του βιασμού σε βάρος μίας 14χρονης, αποπλάνησης ανηλίκου, απόπειρας αποπλάνησης ανηλίκου και απόπειρα προσέλκυσης ανηλίκου.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν τον 40χρονο προφυλακιστέο, ενώ, κατά τους αστυνομικούς που ερεύνησαν την δράση του, η υπόθεση του χαρακτηρίζεται πολύ σοβαρή.

Κατά την έξοδο του κατηγορουμένου, συνοδεία αστυνομικών, από το ανακριτικό γραφείο, αρκετοί παρευρισκόμενοι πολίτες τον αποδοκίμασαν, όταν πληροφορήθηκαν ποιος είναι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο 40χρονος εντόπιζε τα θύματα του, ανήλικα αγόρια, μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, προσποιούμενος τον ανήλικο και έκλεινε ραντεβού μαζί τους με σκοπό την αποπλάνηση τους.

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του κατηγορούμενου, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είχε επιβιβάσει ανήλικο στο αυτοκίνητό του με σκοπό να τον αποπλανήσει.

Η δημοσιοποίηση, τρίμηνης διάρκειας, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζονται ο αριθμός 11188, το e-mail [email protected] και η εφαρμογή (application) για smartphones CYBERKID, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. διαβεβαιώνει ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.