Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συνελήφθη η Αγγελική του Ξηρού στη Σαλαμίνα



Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στη Σαλαμίνα από την αστυνομία η «Αγγελική», συνεργάτιδα του Χριστόδουλου Ξηρού, όσο αυτός ήταν δραπέτης και με τον οποίο σχεδίαζαν από κοινού την επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού, με σκοπό την απόδραση των φυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Αγγελική είχε βρει καταφύγιο σε σπίτια συγγενών των αδελφών Τσάκαλου, που είναι φυλακισμένοι στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Η αστυνομία φαίνεται πως έφτασε στα ίχνη της 22χρονης μετά την χθεσινή σύλληψη της 36χρονης γυναίκας, που φέρεται να επιτελούσε ρόλο «ταχυδρόμου» μεταξύ των μελών της οργάνωσης.

Κατά την σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού και τις έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι που έμενε στην Ανάβυσσο, τον περασμένο Ιανουάριο είχε εντοπιστεί μια πλαστή ταυτότητα της 22χρονης, ενώ η νεαρή φέρεται να είχε νοικιάσει τη γιάφκα του «Μανώλη» της 17Ν που βρέθηκε στην Πέραχωρα, κοντά στο Λουτράκι.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω συνδέσμου τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Μάλιστα, φέρεται να είναι εκείνη που έκανε κατόπτευση των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να είναι ακριβής χαρτόγραφηση.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, πως η Αγγελική έχει καταγραφεί σε επίσκεψη στον Κορυδαλλό και έτσι εξηγούν οι αστυνομικοί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσα στα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης και τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Κατά τη συνέχεια των αποκαλύψεων από την αστυνομία στην υπόθεση Ξηρού, η Αγγελική φαινόταν να έχει συνομιλίες με μέλη των Πυρήνων, όπου ανάφερε την χείριστη άποψη που είχε για τον Ξηρό.

Συνελήφθη και η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου

Στη σύλληψη της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου -η οποία μάλιστα έγινε έξω από το γραφείο του ανακριτή στο εφετείο- προχώρησε η αστυνομία.

Η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου οι οποίοι εκτίουν ποινές για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, συνελήφθη καθώς φέρεται να παρείχε βοήθεια και καταφύγιο στην Αγγελική Σπυροπούλου.

Η γυναίκα είχε επισκεφθεί το γραφείο του ανακριτή που χειρίζεται θέματα τρομοκρατίας, προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, να δηλώσει καταρχάς ότι είναι στη διάθεση των ανακριτικών αρχών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες πρόθεση της ήταν να καταθέσει πως ο 32χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο όπως οπως και ένας ακομη 39χρονος άνδρας, δεν γνώριζαν ότι μετέφεραν υλικό που επρόκειτο να τοποθετηθεί σε καλάσνικοφ που κατά την κατηγορία θα χρησιμοποιούσαν στην προσπάθεια απόδρασης από τον Κορυδαλλό.

H Aγγελική οδηγήθηκε στον ανακριτή το απόγευμα της Δευτέρας.