Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Norman Atlantic: Δύο νέα πτώματα, πολλά ερωτηματικά



Το άψυχο κορμί μιας γυναίκας που ξεβράστηκε στην Κέρκυρα και η σορός ενός άνδρα που βρέθηκε στο γκαράζ γεννούν νέα ερωτηματικά για το Norman Atlantic.

Το πλοίο που επί τρεις ημέρες καιγόταν στα ανοιχτά της Ιταλίας, δεν έχει, ακόμα, δώσει όλες τις απαντήσεις.

Ο αριθμός των Ελλήνων αγνοουμένων παραμένει ίδιος- εννέα άνθρωποι δεν έχουν βρεθεί.

Η γραφειοκρατία έχει καθυστερήσει την ταυτοποίηση της σορού που βρέθηκε μέσα σε φορτηγό, στο καμμένο γκαράζ του πλοίου. Τις επόμενες ημέρες κάποια από τις οικογένειες που ακόμα ζουν το δράμα του ναυαγίου, θα μειώσει αυτόν τον αριθμό σε 8.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, μέσω των ελληνικών αρχών της Ιταλίας γίνεται η προσπάθεια να αναγνωριστεί ο νεκρός με την ταυτοποίηση του φορτίου που μετέφερε το όχημα.

Πηγές από την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη αναφέρουν στο newpost ότι από την πρώτη στιγμή έχουν, ατύπως, ενημερωθεί και για την σορό της 50χρονης, περίπου, γυναίκας, που βρέθηκε σε παραλία της Κέρκυρας την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι αρχές είχαν από την πρώτη στιγμή στο νου τους, τους ανθρώπους που ακόμη δεν έχουν βρεθεί.

Μόλις χθες, Τετάρτη, ο ιατροδικαστής κατάφερε να προσδιορίσει τον χρόνο θανάτου της γυναίκας, περίπου τις ημέρες που έγινε το ναυάγιο-στις 26 Δεκεμβρίου, ενώ διαβεβαίωσε ότι το διαμελισμένο σώμα της είχε δεχτεί επίθεση από κάποιο μεγάλο ψάρι.

Ενώ δεν έχουν βρεθεί όλοι οι επιβάτες, οι έρευνες έχουν πια σταματήσει.

Περιορίζονται στην διαρκή εντολή της ιταλικής ακτοφυλακής προς όλα τα σκάφη που πλέουν στην περιοχή να «ρίχνουν μια ματιά» στη θάλασσα.