Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Σοβαρά προβλήματα στην Χίο από την καταιγίδα



Πολλά προβλήματα κυρίως σε υπόγεια και καταστήματα στο κέντρο της πόλης της Χίου, αλλά και στην περιφέρεια άφησε πίσω της η νεροποντή.

Περίπου δέκα καταστήματα είναι πλημμυρισμένα στην οδό Απλωταριάς, ενώ ανάλογα προβλήματα υπάρχουν στον οδό Βενιζέλου και στην οδό Μαστρολεονάρδου. Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την καταγραφή των ζημιών.

Σύμφωνα με το astraparis.gr στην περιοχή του Χαλκειούς ένα όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ενώ στο Φραγκοβούνι, στην οδό Ειρήνης Παϊδούση, όπου είχε δημιουργηθεί πρόβλημα με την κατάρρευση μιας μάντρας της προηγούμενες ημέρες, η περιοχή δέχθηκε μεγάλες ποσότητες νερού, με αποτέλεσμα κάποια σημεία να έχουν μετατραπεί σε λίμνες.

Στην παραλιακή και ειδικότερα στην περιοχή του αεροδρομίου τα αυτοκίνητα εκινούντο με μεγάλη δυσκολία, αλλά – ευτυχώς – δεν προκλήθηκαν άλλα ιδιαίτερα προβλήματα.

Αυτή τη στιγμή συνεργεία της ΔΕΥΑΧ δουλεύουν στην παραλιακή περίπου στο ύψος του αεροδρομίου για να αποκαταστήσουν τη λειτουργία των φρεατίων ομβρίων, που έχουν κλείσει από μπάζα. Ανάλογα σοβαρά προβλήματα με τα φερτά υλικά υπάρχουν σε όλη την περιοχή του Βαρβασίου.

Από τις μεγάλες ποσότητες νερού που κατέβασαν τα ρέματα η θάλασσα έχει πάρει καφέ χρώμα σε μεγάλο μήκος από την περιοχή του Βροντάδου έως και το Κοντάρι, από όπου και οι φωτογραφίες.

Καταγραφή των ζημιών από τον δήμο Χίου

Ο δήμος Χίου, με ανακοίνωσή του, καλεί τους δημότες που έχουν υποστεί ζημιές σε χώρους πρώτης κατοικίας, να προσέρχονται στα κατά τόπον ΚΕΠ, προκειμένου να υποβάλλουν αίτημα για την καταγραφή των ζημιών.

Οι αιτήσεις πρέπει θα συνοδεύονται με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ανά περίπτωση, σύμφωνα με το υπόδειγμα που θα τους χορηγηθεί, προκειμένου στη συνέχεια η αρμόδια επιτροπή καταγραφής ζημιών να πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο.

Τα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.

2. Υπεύθυνη δήλωση όπου θα αναφέρονται οι ζημιές.

3. Ε1, Ε9 και εκκαθαριστικό 2014 ή μισθωτήριο συμβόλαιο (σε περίπτωση ενοικίασης).

4. Βεβαίωση Πυροσβεστικής (από το βιβλίο συμβάντων).

5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

6. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 22713 50055 (κα Κωστάλα Δέσποινα).